22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Yatağan santralinde rekor kapatma

MUĞLA'nın Yatağan İlçesi'nde inversiyon nedeniyle perşembe günü faaliyeti durdurulan termik santral, tehlikenin geçmemesi nedeniyle henüz devreye alınmadı. Santral tarihinde ilk kez 48 saat kesintisiz devre dışı kalan santralın çalıştırılması için uygun hava koşullarının beklendiği belirtildi.

Yatağan'da geçen perşembe günü öğle saatlerinde havadaki kükürtdioksit 922 mikrogram/metreküpe, partikül madde oranı 333 mikrogram/metreküpe ulaşınca, birinci ünitesi, baca gazı arıtma tesisindeki bakım ve onarım çalışması nedeniyle zaten devre dışı olan santralin, faaliyetteki ikinci ve üçüncü üniteleri de kapatıldı. İnversiyon nedeniyle zehirli havayı soluyan Yatağanlılar zor anlar yaşarken, gün boyu ev ve işyerlerinden çıkmamaya özen gösterdi. Santral, aradan 48 saat geçmesine karşın faaliyete geçirilmedi.

Santral, 25 yıllık tarihinde ilk kez iki gün süreyle devre dışı kalırken, tesisin çalıştırılmasının meteorolojik şartlara bağlı olduğunu belirten Yatağan Termik Santrali İşletme Müdürü Aziz Tığ, şunları söyledi:

“Havadaki kükürtdioksit oranı sadece ilk gün iki saat değerleri aşmıştı. Şu anda halk sağlığı için belirtilen sınır değerleri aşmamasına rağmen önlem amaçlı olarak üniteleri devre dışı bıraktık. Halk sağlığını tehlikeye atmamak amacıyla çalıştırmıyoruz. Meteorolojik duruma göre ünitelerimiz tekrar devreye alınacak. Ancak bunun ne zaman olacağını söylemek zor.”

Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2007 Cumartesi 14:36:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?