30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Yeni uygulama fena vurdu

Ekonomisi büyük ölçüde bedelli askerliğe bağlı olan Burdur, yeni bedelli askerlik uygulamasında temel eğitimin kaldırılmasından büyük zarar görecek. Bedelli ve dövizle askerlik yapanların yılda dört dönem geldiği Burdur, 21 günlük eğitimin sona ermesiyle birlikte askerlerin şehre sağladığı ekonomik katkıdan mahrum kalacak.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Kevik, “Burdur ekonomisinde ticari sektörler büyük ölçüde bedelli askerliğe dayalı. Bedelli askerlerle, Burdur’un otelleri, restoranları, konaklama ve gezi sektörü büyük ölçüde canlanıyordu. Ancak şimdi yeni uygulamayla birlikte, şehrin ekonomisi büyük ölçüde zarar görecek” diye konuştu.

Kevik, “Hükümetin bu kararı, Türk ordusundaki modernleşme adına olumlu bir gelişme. Kanun henüz resmileşmiş de değil. Bakıp göreceğiz ancak bizim için net olan bir şey var ki, Burdur ekonomisi büyük ölçüde zarar görecek" dedi.

KİŞİ BAŞI 750 TL KAZANÇ SAĞLIYORLARDI

Bedelli askerlerin Burdur ekonomisine 21 günlük bir dönemde, toplam 2 milyon 500 bin lira kazandırdığı belirtilirken, bu rakam şehirde kişi başına 750 TL gelire denk geliyor.

Özellikle fotoğrafçılar, lokantalar, oteller, hediyelik eşya satanlar askerliğini bedelli olarak yapanlardan büyük kazanç elde ediyordu.

Bedelli döneminde çevre illerden dilencilerin bile Burdur’a akın ettiği gözlemleniyordu. 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2011 Salı 16:03:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?