23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Yerel yöneticileri bir araya getiren 'tarihi' toplantı

Türkiye'nin 18 vali ve yaklaşık 180 belediye başkanı, İstanbul'da yapılan Tarihi Kentler Birliği toplantısına katıldı.

Afyonkarahisar Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da yapılan 'Tarihi Kentler Birliği'nin Uluslararası Beşiktaş Buluşması'na 18 vali ve 180 civarında belediye başkanı katıldı.

Toplantıda kentlerin, somut ve somut olmayan kültür varlıklarının korunmasının önemi, bu alanda eğitimin ve halkın bilinçlenmesinin gerekliliği üzerinde duruldu. 2000 yılında Bursa'da kurulan Tarihi Kentler Birliği'nin kültürel mirasın korunmasında, halkın bilinçlendirilmesinde ve korumacılık konusunda duyarlı hale getirilmesinde önemli rol oynadığı hususlarına dikkat çekildi. Toplantıda konuşan Avrupa Birliği temsilcileri de, son yıllarda Türkiye'de korumacılık alanında ortaya konulan çalışmalardan övgüyle söz etti.

Bu arada, toplantıya katılan iller arasında sadece Afyonkarahisar Valiliği'nin restorasyonu yapılan binaların resimlerini astığı öğrenildi.

Vali Dilek, yapılan çalışmalar hakkında kısa bilgiler de verdi. Mustafa Kemal Kültür Merkezi ve Has Ahırlar'daki konferans salonunda yapılan toplantılar, Dolmabahçe Sarayı ve diğer tarihi mekanlarda sürdürülen gezilerle tamamlandı.

.
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2005 Pazartesi 12:30:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?