28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

'Yeşil'in oğlu suçlamaları reddetti

‘Yeşil’ olarak tanınan Mahmut Yıldırım'ın oğlu Murat Yıldırım'ın ‘haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla silahlı suç örgütü kurup yönetmek’ suçundan yargılanmasına devam ediliyor. 23 kişinin yargılandığı davada, tutuklu dokuz sanıktan ikisinin tahliyesine karar verildi.

İstanbul 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya katılan Murat Yıldırım, müşteki Habip Durmuş'un Kadıköy'deki bürosunun kurşunlanması ile bir ilgisinin olmadığını savundu.

Habip Durmuş vurulduğunda Alanya'da tatilde olduğunu söyleyen Yıldırım, mahkeme başkanının, yakalandığında üzerinden sahte kimlik çıktığını hatırlatması üzerine, ''aile durumumdan dolayı Rafet Yıldız adına düzenlenen kimlikleri taşıyordum'' dedi.

Duruşmada kimlik tespiti yapılan Murat Yıldırım, araba kiralama ve turizm işiyle uğraştığını, aylık gelirinin sezonda 5 bin YTL'yi bulduğunu söyledi.

Sorguları yapılan diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları reddetti. Mahkeme heyeti, Maşuk Özger ile Hasan Şentekin'in tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Murat Yıldırım ve adamları, şubat ayında İstanbul Beşiktaş'ta düzenlenen 'Lacivert' operasyonu kapsamında gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Operasyon sırasında 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın son anda kaçtığı iddia edilmişti.
CNNTURK
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2006 Pazartesi 23:25:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?