18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Yeteri kadar uzadı artık bitirin

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM'de yaşananların, meclisin mabediyle uyuşmadığını belirterek, "Herkes meclisin mabedine uygun davranmalı" dedi. TEKEL işçileriyle ilgili sorunun konuşarak halledilmesi gerektiğini ifade eden Gül, "Yeteri kadar uzadı, daha uzamamalı" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, Cuma namazının ardından ziyaret ettiği bir nargile salonunda basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaşanan tartışmanın sorulması üzerine Gül, "Yaşananlar maalesef TBMM'nin mabediyle uyuşmadı. Yaşananlar üzücü ve tekrarlanmasını istemeyiz. Eminim milletvekilleri de üzgündür. Herkes meclisin mabedine uygun davranmalı. Bu olayların tekrarlanmasını hiçbirimiz istemeyiz" dedi.

Meclisteki tartışmaların sebep olduğu hastane sorusu üzerine, bu olayın eskide kaldığının altını çizen Abdullah Gül, "Bunlar eskide kalmış konular. Zaman zaman yanlış uygulamalar olabilir ama hastaneler herkese açık" diye konuştu.

Gül, Emasya protokolünün kaldırılmasıyla ilgili soruya, "Bu konuyla ilgili değerlendirme yapacak bir şey yok. Türkiye'nin demokratik yapısına uymayan bir protokoldü. Kaldırılmış oldu. Genelkurmay başkanlığının açıklaması da bu doğrultuda, hükümetin de bu doğrultuda açıklamaları vardı" yanıtını verdi.

Son olarak TEKEL işçilerinin durumunun sorulması üzerine Gül, şunları söyledi:

"Herkesin gerçekçi olması gerekiyor. Bugün yaşadığımız ekonomik şartlar ortada. Dünya en büyük ekonomik krizden geçerken, bütün ülkeler büyük şekilde etkilenirken, Türkiye de ekonomik krizi hissetti. İşi uzatmaya gerek yok. Bugünkü gerçekler çerçevesinde konuşarak bitirmek lazım. Böyle kış gününde işçilerimizin mağdur olmasını istemeyiz. Yeteri kadar uzadı, daha uzamamalı"

.
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2010 Cuma 21:13:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 78.175.11.xxx Tarih : 7.02.2010 17:27:50

sayın cumhur başkanımıza karşı saygısızlık etmek istemem ama işçinin eylemini hükümete zarar verdiği için yeteri kadar uzadı deyip en yetkili ağızdan mesajlar veriyor peki neden aynı mesajları akp nin uzattığı polemik ve hukuksuzluklar için söylemekten çekiniyor bu ülkede 2 yıldır tutuklu olarak hiç hüküm giymeden hapis yatan insanlar var onlarada yeter artık uzadı kelimesini neden kullanmıyor sayın cumhurbaşkanımız sadece vatandaşın değil vatandaşı yönetenlerinde en üstü  sadece emekçiye tepki göstermesin her yanlış yapana tepki göstersin