22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Yıkılan duvar tehlike saçtı

İZMİR'in Çankaya semti Hurşidiye mahallesinde facianın eşiğinden dönüldü. Özel Piri Reis İlköğretim Okululu'nun da yakınında bulunduğu 1308 sokakta kaderine terk edilen tarihi yapının dev duvarı, büyük bir gürültüyle çöktü. Çökme sırasında sokaktan geçen kağıt toplayan 2 çocuk duvarın yıkılmak üzere olduğun fark edip el arabalarını bırakarak hızla kaçtı, ölümden döndü. Çöken duvarın altında kalan otomobil ise hasar gördü.

Kentin her tarafında sit kapsamına alınan, ancak restore edilmeyen tarihi yapılar tehlike saçarken, Çankaya'da neredeyse can alıyordu. Tarihi binanın duvarı büyük bir gürültüyle çökerken, o sırada kağıt toplayan çocuklar canlarını son anda kurtardı. Çocukların el arabaları ve İstanbul Velioğlu Tekstil'in sahibi Mehmet Velioğlu'nun otomobili duvarın altında kaldı. Otomobilini sokağa beş dikaka önce parkettiğini söyleyen Velioğlu ölümde dündüğünü belirterek, “Eğer aracımın içinde oturuyor olsaydım belki de şu anda yaşamıyor olacaktım. Kurtulduğuma seviniyorum” dedi.

Çevre sakinlerinden biri tehlikenin ‘geliyorum’ dediğini beliterek, şöyle konuştu:

“Aynı sokakta her an yıkılabilecek başka eski yapılar da var. Duvarın çökmesi sırasında büyük bir faciya yaşanabilirdi. Kağıt toplayan iki çocuk son anda kaçarak kurtuldu. Sokağımızda ilköğretim okulu da var. Öğrencilerin çıkış saatine çökse büyük felaket olurdu. Artık ayakta kalmakta güçlük çeken binaların kendi kendine yıkılmasını beklemek son derece yanlış. Çevremizde bu durumda onlanca bina var. Bunlar yıkılmadıkça bizler her gün bu kabusu yaşamaya devam edeceğiz.”
Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2007 Cuma 12:03:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?