27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Yılan operasyonu!

İnanılmaz yılan çıkarma operasyonu

Arif Akkoç'un otomobiline 1 metrelik yılan girdi. 3 arkadaşıyla birlikte otomobiline binerken direksiyona sarılı yılanı fark eden Akkoç, 5 saat süren çabasına rağmen yılanı otomobilinden çıkaramadı. Yılanın otomobilden çıkarılması için sopalarla otomobile vuruldu, itfaiye ekibi ilaçlama yaptı, otomobilin içi ilaçlandı, döşemeler söküldü. Yabancı turistler ise yapılanları şaşkın bakışlarla izledi. Ertesi gün otomobilden çıkarılabilen yılanın zehirli ‘engerek’ olduğu belirlendi.

6'ncı Altın Nar Yağlı Güreşleri'ni izlemek için Kumluca İlçesi'nden 3 arkadaşı ile birlikte Kemer'e gelen Arif Akkoç, güreşlerin bitiminin ardından otomobile binerken direksiyona dolanmış 1 metre uzunluğunda yılan görüp paniğe kapıldı. Akkoç ve 3 arkadaşı direksiyondaki yılanı görünce otomobilin kapılarını kapatarak, yardım istedi. Olay yerine gelen çevredekiler, “Arabanın içine süt dökün, yılan süte gelir, biz de yakalarız”, “Süt olmaz. Fare bulup fare koyalım. Yılan fareyi biz de yılanı yakalarız”, “Arabanın içine bir kedi koyup kapıları kapatalım. Kedi fareyi yesin”, “Yedek lastiği yakıp arabanın altına sokun. Yılan dumandan kaçsın”, “Polis çağırın biber gazı sıksın”, “Disko müziği yapın. Yüksek sese yılan dayanamaz” fikirlerini ortaya attı.

İTFAİYE MÜDAHALE ETTİ

Çevredekilerin önerileri sürerken, otomobilin sahibi Arif Akkoç, itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen Kemer İtfaiyesi, otomobilde uzun süre yılan aradı. Bu sırada aracın döşemeleri söküldü. Koltuklar dışarıya çıkartıldı. Bir itfaiye eri yılanı çıkarmak için, çıplak ayakla döşemenin üzerinde gezdi. Daha sonra bir kişinin önerisiyle Akkoç, marketten sinek ilacı alıp geldi. Akkoç'tan sinek ilacını alan itfaiye eri, otomobilin cantları dahil her yerine sıktı.

GATAB İLAÇLAMA YAPTI

Bu yöntem de yılanı çıkarmaya yetmeyince Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği'ne (GATAB) çağrı yapıldı. GATAB'ın ilaçlama ekibi olay yerine çağrıldı. Gelen ekip, ilaçlama makinesi ile otomobilin içerisine yoğun miktarda ilaç sıktı. İlaç otomobilin park edildiği siteyi de etkiledi. Site sakinleri balkona çıkarken, yılan otomobilden çıkmadı. Bu arada yılanı ürkütmek için sopalarla otomobile vuruldu. Yaşanan bu gelişmeleri yoldan geçen yabancı tatilciler şaşkın bakışlarla izledi. Tüm bu müdahalelerin ardından otomobil de büyük hasar gördü.


Bu arada balkona çıkanlar önce gürültüye tepki gösterdi. Ardından onlar da fikirler geliştirdi. Balkondan seslenen bir kişi, “Kapıları açıp uzaklaşın kendiliğinden çıkar” dedi. Otomobilin başında gelişmeleri izleyen başka bir vatandaş ise “O zaman yılanı nasıl görecekler? Gittiğini nasıl anlayıp araca binecekler” diye sorarak vatandaşa tepki gösterdi.

SÜRÜNGEN UZMANI GELDİ

Yaklaşık 5 saat sonra olay yerine, Kemer'e bağlı Tekirova Beldesi'nde bulunan EkoPark'ın sahibi sürüngen uzmanı Selami Tomruk geldi. Soyları tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan yüzlerce sürüngen türünü parkında bulunduran Tomruk, otomobilin sahibi Akkoç'a yılanın neye benzediğini sordu. Daha sonra otomobilin içinde yılanın girebileceği yerleri kontrol etti fakat bulamadı.

TOMRUK İKNA ETTİ

Otomobile binip bu şekilde Kumluca'ya gidemeyeceklerini söyleyen otomobil sahibi Akkoç ve arkadaşlarını Tomruk ikna etti. Türkiye'de otomobil içine girebilecek tek yılan türünün ‘Kedi Gözlü Yılan’ olduğunu anlatan ve tarif edilen yılanın da o olduğunu belirten Tomruk, bu yılan türünün otomobilin içerisindeki çok küçük bir yere saklanabileceğini, ancak zararsız olduğunu söyledi. Tomruk, “Kedi gözlü yılanların zehri gözlerinin arka tarafındadır. Avına zehrini ağzının içindeyken verebilir. Sizi ısırınca zehri vermez. Verse dahi yalnızca ısırdığı yer şişer. Bunun dışında bir etkisi olmaz. O nedenle panik yapmayın. Otomobilinize binip evinize dönün” dedi. Tomruk'u dinledikten sonra otomobile binen Akkoç, sabah erkenden otomobili sanayiye götürüp parçalarını söktüreceğini, yılan bulunana kadar da otomobiline korkarak bineceğini söyledi.

SABAH OTOMOBİLDE ÇIKTI


Akkoç, aynı otomobille Kumluca'ya döndü. Sabah saatlerinde otomobilin içerisinde yılanın dolaştığını gören Akkoç, EkoPark'ın sahibi Selami Tomruk'u arayarak yılanın çıktığını söyledi. Kumluca'ya giden Tomruk, bir eline eldiven giyip, diğer elinde çuval alarak yılanı arka koltuk döşemesinin altından çıkarıp çuvalın içerisine koydu. Tomruk, engerek yılanını EkoPark'a götürdü. Selami Tomruk, otomobilin içerisinden çıkan yılanın Türkiye'nin en zehirli ikinci yılanı olan ‘engerek’ türü olduğunu söyledi. Tomruk, engereklerin otomobilin içine giremeyeceği otomobilin içerisine konulmuş bir malzeme ile otomobilin içerisine girmiş olabileceğini kaydetti.



 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 16:21:58
Güncelleme :27 Mayıs 2009 Çarşamba 11:10:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?