22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Yılbaşında ölüme bir tutuklama

Taksim'deki yılbaşı kutlamaları sırasında başına isabet eden kurşunla ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Adem Doğan'ın ölümüyle ilgili gözaltına alınan 3 kişiden 1'i tutuklandı.


İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan Yakup Tayfur ile kız arkadaşı Rana A. ve Ramazan T, Beyoğlu Adliyesi'ne sevk edildi.

Olayda kullanılan silahı sakladığı öne sürülen Ramazan T, Beyoğlu Cumhuriyet Savcısı Enver Dikilitaş tarafından sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı.

Savcı Dikilitaş, Yakup Tayfur'u “kasten adam öldürmek”, “ruhsatsız silah taşımak” ve “uyuşturucu madde kullanmak”, Rana A'yı da “Yakup Tayfur'u saklamak” ve “uyuşturucu madde kullanmak” suçlarından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi sulh ceza mahkemesine gönderdi.

Tayfur, burada yeniden yapılan sorgulama sonucu söz konusu suçlardan tutuklanarak cezaevine konuldu. Bu suçtan dolayı serbest bırakılan Rana A. ise başka bir suçtan arandığı gerekçesiyle emniyete geri götürüldü.
Yakup Tayfur'un savcılık ifadesinde, Adem Doğan'ın, yere düşen silahının ateş alması sonucu vurulduğunu öne sürdüğü belirtildi.

Bu arada, Tayfur ve Rana A'nın, vurulma olayının ardından araçlarında uyuşturucu madde kullandıkları iddia edildi. 

Olay

Soruşturmayı yürüten Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen şüphelilerin olayla ilişkileri araştırılıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü öğrencisi Adem Doğan, nereden geldiği belli olmayan bir kurşunun başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanmıştı. Taksim İlkyardım Hastanesi’nde tedavi altına alındıktan sonra bitkisel hayata giren 20 yaşındaki Adem Doğan 2 gün sonra hayatını kaybetmişti.

aa
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2007 Perşembe 18:37:11
Güncelleme :11 Ocak 2007 Perşembe 18:40:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emine papaker IP: 85.98.242.xxx Tarih : 18.01.2007 09:08:47
adamın biri elinde bir silahlar cıkıyor ve rasgele havaya ateş etmeye başlıyor. Daha hayatının baharında olan bir genç yaşamından koparıp götürüyor ne kadar bencil bir düşünce o adam şu anda yanım da olsa hiç gözüme gelmez onu öldürürüm ailesine aynı açıyı tattırmak için