16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Yılın yalanına şantaj karıştı

Çanakkale’de oğlu Şerefcan’ın kaçırıldığını söyleyerek Türkiye’yi ayağa kaldıran Yıldız Engin, önceki gün Kadıköy Adliyesi’ne gelerek "ölümle tehdit ettiği gerekçesiyle" oğlu Şerefcan’ın biyolojik babası Ahmet Delican hakkında suç duyurusunda bulundu.

YILDIZ Engin, Kadıköy Adliyesi’nde savcılığa verdiği dilekçede Ahmet Delican ile bir süre birlikte olduğunu, daha sonra kızı İrem’i düşünerek eşi Tuncay Engin’e geri döndüğünü anlattı. Ahmet Delican’ın tekrar birlikte olmak istediğini ileri süren Yıldız Engin, kendisini "birliktelik görüntülerini" eşine göstermekle tehdit ettiğini belirtti.

Yıldız Engin, dilekçesinde, oğlu Şerefcan’ın Çanakkale’de kaçırılma hikayesinin basında yer aldığını hatırlatarak "Emniyette oğlumun kaçırıldığını söylemiştim. Ahmet Delican beni telefonla aradı büyük kızım İrem’i tehdit etti. Bu nedenle savcılıktaki ifadem de Şerefcan’ı babası Ahmet Delican’a verdiğimi söyledim" diye konuştu.

Ahmet Delican’ın Kadıköy Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davasında aleyhinde ifade verdiği taktirde kendisini öldürmekle tehdit ettiğini söyleyen Yıldız Engin, "Ahmet Delican, Eceabat Savcılığı’na verdiği dilekçeyi bana göstererek bu şekilde ifade vermemi istedi. Can güvenliğim tehlikede" dedi.

Çocuğunu Delican’a vermiş, ’kaçırıldı’ demişti

YILDIZ Engin ve Tuncay Engin çifti, geçen yıl nisan ayında gezmeye gittikleri Çanakkale Eceabat’ta oğulları Şerefcan’ın kaçırıldığını söyleyerek polise başvurmuştu. Yıldız Engin, çıktığı televizyon kanallarında gözyaşları içinde oğlunu kaçıranlardan merhamet dilemişti. İçişleri Bakanlığı da Şerefcan’ın bulunması için özel bir birim kurmuştu. Yapılan araştırmalar sonunda Şerefcan biyolojik babası Ahmet Delican’da olduğu ortaya çıktı. Yıldız Engin sonunda Şerefcan’ı babasına kendisinin verdiğini söylemişti. Basında "yılın yalanı" olarak nitelenen olay yüzünden iki aile yıkılmış, Yıldız Engin ayrı bir eve taşınmıştı. Ahmet Delican’ın eşi de boşanma davası açmıştı. Yıldız Engin ve Ahmet Delican hakkında suç uydurma suçundan Eceabat savcılığı dava açmıştı. Ahmet Delican hakkında ise Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından çocuk kaçırma ve fidye istemekten dava açmıştı. Tuncay Engin ve Yıldız Engin ayrıca izinsiz bağış toplamak suçundan para cezasına çarptırılmıştı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2007 Salı 08:29:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?