20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Yılmazer görevden alındı

Kamuoyunda Hrant Dink soruşturmasının “kilit ismi” olarak bilinen İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube’den sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer önceki gece 03.00'te görevden alındı.

Kamuoyunda Hrant Dink soruşturmasının “kilit ismi” olarak bilinen İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube’den sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer görevinden alındı. Yılmazer, Tanık Koruma Şubesi ve Bomba İmha Şubesi’nden sorumlu olarak görevlendirildi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın anayasa gereği seçim kararının ardından istifa etmesi ve Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal’ın milletvekili aday adaylığı için istifasıyla dalgalanan emniyet teşkilatında, önceki gün sessiz bir atama operasyonu gerçekleştirildi.

Bir süredir kamuoyu gündeminde tartışılan isim olan ve Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinde ihmali olduğu iddia edilen istihbaratçı Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun onayı doğrultusunda başka göreve kaydırıldı.

Yılmazer, yine İstanbul Emniyeti bünyesindeki Tanık Koruma Şubesi ve Bomba İmha Şubesi’nden sorumlu olarak görevlendirildi.

 İSTİHBARAT ÇAPKIN'A BAĞLANDI

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstihbarattan Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer’in bu görevden alınması ile ilgili sorulara ”Biz de her zaman olur. Bu yapılan rutin bir uygulamadır” cevabını verdi. Çapkın, İstihbarat Şubesi’nin kendisine bağlanmasına ise "Şimdilik böyle" diye yanıt verdi.

 

...
Yayın Tarihi : 10 Mart 2011 Perşembe 10:03:11
Güncelleme :10 Mart 2011 Perşembe 20:53:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?