15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Yine bir kan davası dramı

Adıyaman'da oturan 55 yaşındaki Gülbahar Birkiler ile kızı 18 yaşındaki Yeter Birkiler, kan davası nedeniyle hasımlarının silahlı saldırısı sonucu ağır yaralandı. Olayla ilgili İ.Ö. ile çocukları S.Ö. ve U.Ö. gözaltına alındı.

Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi Yarbaşı Köyü'nde geçen yıl Mazlum Önemli ile oğlu Murat Önemli, uğradıkları silahlı saldırıda öldürüldü. Cinayeti işlediği belirlenen S.B., tutuklanırken, cezaevine konuldu. Cinayet ardından ‘Birkiler' ile ‘Önemli' aileleri arasında kan davası başladı.

Bugün Adıyaman'dan Gölbaşı İlçesi'ne giden minibüse binen Gülbahar Birkiler ile kızı Yeter Birkiler'in bindiği minibüsün önü Karapınar Mahallesi'nde 2 kişi tarafından kesildi. Anne ile kızını minibüsten indiren S.Ö. ile U.Ö., Gülbahar Birkiler ile kızı Yeter Birkiler ateş ederek kaçtı. Anne ile kızı kanlar içinde yere yığılırken, çağırılan ambulansla Adıyaman Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Anne ile kızı ameliyata alındı.

Görgü tanıkları, saldırganların kaçarken “İntikamımızı aldık” diye bağırdıklarını bildirdi. 

Polis, saldırı ile ilgili S.Ö. ile U.Ö. kardeşler ile babaları İ.Ö.'yü gözaltına alırken soruşturma çok yönlü devam ediyor.
Hürriyet İnternet / DHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2007 Perşembe 17:44:00
Güncelleme :8 Mart 2007 Perşembe 17:50:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?