19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Yine Kemal Kerinçsiz ve arkadaşları

 6-7 Eylül olayları sergisi, Orhan Pamuk davası, Perihan Mağden davası ve Heybeliada Ruhban Okulu töreninde protestoları ile gündeme gelen Avukat Kemal Kerinçsiz ve arkadaşları bu kez TESEV'in "Zorunlu Göç İle Yüzleşme Raporu" toplantısında ortalığı karıştırdı.

Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etütler Vakfı (TESEV) tarafından hazırlanan "Zorunlu Göç İle Yüzleşmek: Türkiye'den Yerinden Edilme Sonrası Vatandaşlığın İnşaası" raporu Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde açıklandı. TESEV Yönetim Kurulu Başkanı Can Paker'in konuşması sırasında, isminin Ramazan Bakkal olduğu öğrenilen bir yurttaş "Siz kimsiniz ve kimi temsil ediyorsunuz. Ben sivil toplum kuruluşlar birliğine üyeyim ve siz beni temsil etmiyorsunuz. Soros'un sözcülüğünü yapıyorsunuz" diyerek müdahale etti. Salonda ortamın gerilmesi üzerine toplantıya katılanlardan bazıları konuşmayı dinlemek istediklerini vurgularken bazıları da raporun taraflı yazıldığını Yunanistan ve Gürcistan Karabağ'daki Türk vatandaşlarının sorunlarını yansıtmadığını iddia etti.

ÖNCE SÖZLÜ SONRA FİZİKİ MÜDAHALE

İki taraf arasındaki tartışmanın bitmemesi tansiyonun yükselmesine neden oldu. Can Paker konuşmasını tamamlayamazken Ramazan Bakkal, Araştırma Grubunda yer alan Dilek Kurban'ın babası Baki Kurban'la tartışıp, tokatladı. Olaya müdahale etmek isteyen Başak Sanat üyesi Filiz Aslan da fiziki müdahaleye maruz kaldı. Salonda itirazların bitmemesi üzerine sivil polisler olaya müdahale ederek tokat atan Ramazan Bakkal'ı gözaltına aldı.

Salonda tartışmalar sürerken söz alan araştırmacı yazar Etyen Mahçupyan raporun hoşgörüye katkıda bulunması amacıyla kaleme alındığını, ancak açıklanması sonrasında bile höşgörüsüzlükten nasibini aldığını söyledi. Salonda bulunan ve Orhan Pamuk'a attığı tokatla tanınan Aynur Atabozkurt isimli kadınsa "O kültürü sizden mi öğreneceğiz? Türkiye Gürcistan olmayacak" diye bağırdı.

KERİNÇSİZ İÇERDE SUSKUN DIŞARDA ÖFKELİ

Olay esnasında salonda bulunan ve yaşananlara müdahale etmeyerek sesizce oturan avukat Kemal Kerinçsiz gazetecilerin sorusu üzerine çıkan olaylardan sorumlu olmadığını vatandaşın tepkisinin farklı olmasına karşın fiziksel müdahalenin gereksiz olduğunu söyledi. Toplantıyı nereden haber aldığı ve neden katıldığını açıklamayan Kerinçsiz "Konuşanlar PKK terör örgütünün ağzı ile konuştular" dedi. Çıkışta Kerinçsiz'in gözaltına alınan üç kişiyi sormak amacıyla polisle girdiği diyalog gözlerden kaçmadı. Kerinçsiz polisi taraflı davranmak ve vatandaşlara kötü muamele etmekle suçladı. Olaylar raporun açıklamansının gelecek haftaya ertelenmesi ile sona erdi. Etyen Mahçupyan, ifade özgürlüğünün yine müdahale ile karşılaştığını vurgulayarak Kerinçsiz ve arkadaşalarının maksatlı olarak oraya geldiğini söyledi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2006 Perşembe 14:15:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?