31
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

YÖK başkanı Özcan Karabük'te

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, "Uzun zamandan bu yana kontenjanlar hep aşağıya çekilmişti. Ama artık ona tahammül edemezdik artık. Kontenjan artırımı çok iyi oldu"dedi.


Karabük Üniversitesi'nin kuruluşunun 1. yıldönümü dolayısıyla Karabük'e gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Vali Can Direkçi'yi makamında ziyaret etti. Özcan, ziyarette yaptığı konuşmada, "Mesleki Teknik Eğitimle ilgili olarak Karabük Üniversitesi Rektörü Burhanettin Uysal'ın çok özel çalışmaları var. Zaten haftada bir bize geliyor yardım ediyor. Yerinde görmek de istiyorum. Türkiye için bunu çok hayırlı bir iş olarak görüyorum. Üniversiteye giren öğrenci sayısını bu mesleki ve teknik okulları
birazcık adam edebilirsek daha ilerde oraya aktarmayı düşünüyoruz. Öğrencilerin yüzde 70'i üniversite kapısına gelmesinde, yüzde 30 gibi bir miktar gelsin. Yüzde 70'i mesleki teknik eğitime yollamayı düşünüyoruz. Eğer onu yaparsak yüksek eğitimimizdeki en büyük problemlerimizden bir tanesini çözmüş olacağız. Onun için Burhanettin hocamızın da bu konuda faaliyetleri var" dedi.
YÖK tarafından üniversite kontenjanlarına verilen 45 bin ek kontenjan ve rektörlerin buna karşı çıkması sorusuna Özcan, "Kontenjan artırımı çok iyi oldu ve bir sıkıntı yok. Ancak üniversitelerimizde uzun bir zamandan beri kontenjan aşağıya çekiliyordu. İster istemez her hocanın ve benimde hoca olarak arzum sınıflarda daha az öğrenci görüp daha kaliteli eğitim yapmaktı. Hocalarımızın da niyeti buydu galiba. Uzun zamandan bu yana kontenjanlar hep aşağıya çekilmişti. Ama artık ona tahammül edemezdik artık.
1,2 milyon çocuğumuz dışarıda bekliyor. Bunu da unutmamalıyız ve göz ardı edemezdik. Ama önümüzdeki sene bu artırımlar olmaz artık. Bu artırımlarda 12 yılın telafisi gibiydi zaten. İnşallah hayırlı olur" karşılığını verdi.
YÖK Başkanı Özcan ayrıca, ÖSS ile ilgili yeni sistem üzerinde çalışma olup olmadığı konusunda ise çalışmaların devam ettiğini söyledi. Karabük Üniversitesi Rektörü'nün de atanmasından sonra emin adımlarla bir dünya üniversitesi olma yolunda hedeflerine yürüdüğünü belirten Vali Direkçi ise, "Karabük Üniversitesi'ni bizim üniversitemiz anlayışıyla geliştirmeye ve alt yapı sorunlarını çözmeye gayret ediyoruz. Sizlerinde bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonrada desteğinizin devam edeceğinden hiç şüphemiz
yoktur. Hocamıza da çok güveniyoruz, Karabük halkıyla bütünleşerek kurumlarla iyi bir iletişim içerisinde çok kısa sürede bütün sorunlarını çözeceğine ve yeri fakülteler sadece Türkiye'nin ve dünyanın önemli üniversitelerinden birisi olacağına inanıyoruz. Gönül verdik, Karabük gerçekten bir eğitim kenti, ilk ve orta öğretimde çok başarılı. Özellikle mesleki teknik eğitim konusunda da çok iddialı bir alt yapısı var, bu alt yapıyı da en iyi şekilde değerlendirmek arzusundayız. Hayırsever vatandaşlarımız ve
özellikle Kardemir'inde katkılarıyla onlardan aldığımız sözle her iki yılda bir fakülte binası yapma sözünü elde ettik. Bu doğrultuda öncelikle İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nin, yine YÖK'ten çıkmış olan Tıp Fakültesi'nin kuruluş süresinin de süratle gerçekleşmesini arzu ediyoruz. Sizlerden bu konuda çok büyük destekler bekliyoruz. Bundan sonra el ele üniversitemizi büyütmeye devam edeceğiz. Bize sadece öğretim üyesi kadrosu ve öğrenci potansiyeli ve fakülte açılmasını istiyoruz. Başka bir şeye
ihtiyacımız yok" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Direkçi, YÖK Başkanı Özcan'a gece lambalı tarihi Safranbolu evi maketi hediye etti.
Özcan, daha sonra beraberinde Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal ile birlikte Karabük Üniversitesi kampüsüne geçti. Özcan, burada Safranbolu Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin halk oyunlarını ve gösterilerini izledi. Daha sonra mühendislik fakültesi binasının arka kısmında çam ağacı diken Özcan, üniversitenin 1. bahar şenliklerine katıldı.
Karabük Üniversitesi öğretim görevlileriyle birlikte basına kapalı toplantı yapan Özcan, birinci yıl kutlamaları çerçevesinde Safranbolu Uygulamalı Konuk Evi'nde üniversitenin yemeğine katılacak.

İha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 21:23:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?