22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

YÖK saldırganı İlgün: Korkutacaktım

AŞTİ'de Ankara Terörle Mücedele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındıktan sonra, Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirilen Nurullah İlgün (28), Cumhuriyet Savcısı Adil Kubat'ın gözetimindeki sorgusunda, olayı kendisinin gerçekleştirdiğini belirtirken, ''herhangi bir örgütle ilişkisi bulunmadığını'' ileri sürdü.

Zanlı İlgün'ün, Ankara İl Jandarma Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan görevlilerin de katıldığı sorgulamada, olayda kullandığı silahı ''bir süre önce İstanbul'da tanımadığı bir kişiden 500 YTL karşılığında aldığını'' söylediği bildirildi.

''YÖK'e girmeyi başarması durumunda Teziç'i öldürmeyi değil, ateş ederek korkutmayı amaçladığını'' ileri süren zanlının ''Teziç'in gazetelere verdiği demeçler ile televizyondaki konuşmalarından etkilendiğini'' ve ''eylemi kendisinin tasarladığını'' söylediği öğrenildi.

Adli Tıp Kurumu'nda yapılan sağlık kontrolünün ardından Jandarma Alay Komutanlığına teslim edilen Nurullah İlgün'ü, yapılan yüzleştirmede YÖK'ün özel güvenlik görevlileri teşhis ederken, olayın ardından İlgün'ün Kızılay'a kadar geldiği taksinin sürücüsü ise teşhis edemedi. 

KARTVİZİT

Alınan bilgiye göre, evli olan ağabeyi ile birlikte İstanbul'da kaldığını ve lise mezunu olduğunu kaydeden zanlının üzerinden, son zamanlarda toplumsal gösterilerde ön plana çıkan bir derneğin İstanbul'daki şubesinden aldığını belirttiği bir kartvizit çıktı. Öte yandan, İlgün'ün Erzurum ve İstanbul'daki arşiv bilgileriyle, bugüne kadar herhangi bir olaya karışıp karışmadığı ve ilişkilerinin araştırıldığı kaydedildi. 

Teziç'e saldırı girişiminde 2 gözaltı daha

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'e saldırı girişimiyle ilgili 2 kişinin daha gözaltına alındığını bildirdi.

Aksu, Antalya'dan Ankara'ya gelişinde Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, YÖK Başkanı Prof. Dr. Teziç'e yapılan saldırı girişimini kınadı.

Güvenlik kuvvetlerinin koordinasyon içerisinde ve başarılı bir şekilde gerçekleştirdiği çalışma sonucunda zanlının dün yakalandığını hatırlatan Aksu, olayla ilgili olarak dün gece de başka gelişmelerin yaşandığını söyledi.

Aksu, şunları kaydetti:

"O zanlının silahı satın aldığını iddia ettiği kişi ve yine birlikte Ankara'ya gelen kişi de İstanbul polisince yakalandı. Şimdi onlar da gözaltında. Soruşturma devam ediyor. Önemli bir gelişme... Ben buradan bir kere daha güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum. Çünkü güzel bir koordine sağlandı. Jandarmamız, Emniyet Genel Müdürlüğümüz, Ankara Emniyet Müdürlüğümüz ile İstanbul Emniyetimiz arasındaki koordinasyonla işte zanlı, bilahare de ona silahı temin eden veya 'satın aldım' dediği kişi ve onunla birlikte Ankara'ya gelip AŞTİ'den otobüsle tekrar İstanbul'a dönen kişi de yakalandı. Soruşturma devam ediyor. Tabii hazırlık soruşturması... Başsavcımızın görevlendirdiği kişi soruşturmayı yürütüyor. Bunun gerisinde kimler var, örgütsel bağlantısı var mı, bunların hepsi araştırılıyor."

Aksu, söz konusu silahın bir başka olayda kullanılıp kullanılmadığı yönündeki soru üzerine de, "Silahın kriminal araştırması devam ediyor" karşılığını verdi.

Saldırgan'da Saddam 14'lüsü çıktı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'e saldırı girişiminin zanlısı Nurullah İlgün'ün üzerinde, Irak yapımı “Saddam 14'lüsü” adı verilen bir tabanca bulunması, "Acaba olayın ardında bir örgüt mü var" sorusun u gündeme getirdi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'e saldırı girişiminin zanlısı Nurullah İlgün'ün üzerinde, Irak yapımı “Saddam 14'lüsü” adı verilen bir tabanca bulunduğu öğrenildi. 




A.A
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2007 Perşembe 08:01:09
Güncelleme :26 Nisan 2007 Perşembe 12:50:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nurullah erdoğan IP: 81.214.186.xxx Tarih : 26.04.2007 08:28:33
neden daha önce değilde cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi neden? çünkü kendi adamları da ondan uyan ey millet birileri ülkeyi germek istiyor o fadime şahinler kalkancılar arzmendiler nerede çünkü görevleri o zaman ülkeyi karıştırmaktı türkiye yine bir oyunla karşı karşıya