18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

'Yolumuz belli, karar AB'nin'

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) sürecinde samimiyet testini başarıyla geçtiğini belirterek, "Şimdi sıra AB'dedir. Onlar da şimdi testten geçiyor. Bu karar Türkiye'nin geleceğinden çok AB'nin geleceği için belirleyici olacaktır. AB ya siyasi olgunluk göstererek, küresel aktör küresel güç olmaya karar verecek. Altını çiziyorum ya da ila nihaye bir Hıristiyan Kulübü olarak kalmayı içine sindirecek" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 3 Ekim arifesinde, Kızılcahamam’da milletvekilleriyle yaptığı istişare toplantısının açılış konuşmasında Avrupa Birliği’ne son mesajları verdi.

Erdoğan, 3 Ekim’i dirayetle yönettiklerini, günü kurtarmak yerine çok boyutlu büyük devletlere yakışır biçimde meseleleri çözdüklerini ifade etti.

Başbakan, Türkiye’nin tarihi bir kavşak noktasında olduğunu, sadakatin ve samimiyetin test edildiğini, bu noktada Türkiye’nin elinden geleni yaptığını, Avrupa Birliği’nden karar beklediklerini belirtti.

Başbakan Erdoğan, “Türkiye’den kimse bir tuğla söküp alamyacak. Hedeflerimizin hiçbiri 3 Ekim’e endeksli değil. Rotamız değişmeyecek. Biz üzerimize düşeni yaptık. Samimiyet testinde sıra ABde” dedi.

Erdoğan, sonuç ne çıkarsa çıksın Türkiye’nin demokrasi özgürlükler ve yapısal reformlar konusunda yoluna devam edeceğini sadece AB’nin medeniyetlern buluşması hedefinin yara almasından üzüntü duyacaklarını belirtti.

Başbakan, Kıbrıs konusunda önemli adımlar attıklarını kaydederek “Biz rahatız. Sıkıntımız yok. Yolumuza devam ederiz. Kopenhag Siyasi Kriterleri, Ankara Siyasi Kriterleri olur” dedi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2005 Pazar 16:32:46
Güncelleme :3 Ekim 2005 Pazartesi 01:05:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?