16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Yönetenler cesur olmalı

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ''Türkiye'yi yönetenlerin gayet cesaretle hareket etmeleri gerek'' dedi.

Demirel, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin (KSÜ) yeni akademik yılı töreninden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Türkiye'nin başında bir terör belası olduğunu, bu belayla mücadelenin cesaret ve kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Teröre karşı tüm önlemlerin alınması gerektiğini belirten Demirel, Türkiye'nin 1984 yılından bu yana mücadele etmek zorunda kaldığı terörün ''etnik milliyetçiliğe'' dayanan, ''bölücü'' ve ''ayrımcı'' olduğunu ifade etti.

Demirel, Türkiye Cumhuriyeti devletini bölme, parçalama çabalarının sonuçsuz kalacağını vurgulayarak, ''Buna kimse razı olmaz. Herkes aklını başına devşirmeli. Türkiye Cumhuriyeti devletini ve Türk Milletini mağlup etmek mümkün değildir. Yapılanlar densizliktir'' diye konuştu.

Terörle mücadeleden kısa sürede sonuç alınmasının mümkün olmadığına dikkati çeken Demirel, şunları anlattı:

"Akan kan durmalıdır. Kanın durması neyi gerektiriyorsa onu yapmalıyız. 'Akan kanın durmasını sağlayacak bir tedbir var da biz bunu yapamıyoruz'u kabul etmeyiz, devletimiz için zaaf olur. Zaten kimse de bize 'kanın durmasını önleyecek tedbirleri niye alıyorsunuz' diyemez.''

Demirel, alınacak tedbirler ve atılacak adımların ne ölçüde çare olacağını güvenlik makamlarının bileceğini ifade ederek, Genelkurmay Başkanlığının önereceği tüm tedbirlerin alınması gerektiğini, bu tedbirleri almayanların vebal altında kalacaklarını kaydetti.

Demirel, Irak'ın kuzeyine gerçekleştirilecek bir operasyonun terörle mücadelede fayda sağlayıp sağlamayacağına ilişkin soruyu, ''Güvenlik güçlerimiz epey bir zamandan beri böyle bir tedbirin alınmasının yanında'' diyerek yanıtladı.

Terörün bitirilmesinin tüm dünyanın görevi olduğunu ifade eden Demirel, Türkiye'deki terörü bitirmenin de Türkiye'nin görevi olduğunu belirtti.

Demirel, bir başka soru üzerine, vatandaşları 21 Ekimde yapılacak referandumda oy kullanmaya çağırdı. ''Sandığa ters dönülerek bir yere varılamaz'' diyen Demirel, vatandaşa sandığa sahip çıkmasını, sandığa gitmesini tavsiye
ettiğini bildirdi.

AA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2007 Çarşamba 16:18:39
Güncelleme :17 Ekim 2007 Çarşamba 20:06:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Türk oglu IP: 80.219.112.xxx Tarih : 18.10.2007 00:40:14

Sayin Demirel, EVET yönetenler hem cesur olmalidir ve HEMDE TARIKATTAN OLMAMALIDIR!