19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Yönetmelik yürürlüğe girdi

Emniyet teşkilatında görevli memurların görevde yükselme ve unvan değişikliği esasları belirlendi. Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle görevde yükselme ve unvan değişikliğine tabi görev grupları belirlendi.

Buna göre yönetim hizmetleri grubunda sağlık işleri daire başkanı, inşaat emlak daire başkanı, şube müdürü, şef; araştırma planlama hizmetler grubunda G.İ.H. APK uzmanı; sağlık hizmetleri grubunda baştabip, baştabip yardımcısı, başhemşire; bilgi işlem hizmetleri grubunda çözümleyici; idari hizmetler grubunda bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, memur, santral memuru, şoför; yardımcı hizmetler grubunda ise aşçı, itfaiyeci, hayvan bakıcısı, teknisyen yardımcısı ve hizmetli, görevde yükselmeye tabi kadrolar olarak tespit edildi.

Çocuk gelişimcisi, programcı, öğretmen, prodüktör, mütercim, antrenör, kameraman, spiker, ses kayıtçısı, mühendis, mimar, şehir plancısı, istatistikçi, kimyager, matematikçi, fizikçi, ressam, tekniker, kaptan, pilot, gemi adamı, makinist, helikopter ve uçak teknisyeni, teknik ressam, teknisyen, veteriner, eczacı, biyolog, psikolog, sosyal çalışmacı, diyetisyen, fizyoterapist, hemşire, ebe, sağlık memuru, sağlık teknikeri, sağlık teknisyeni, laborant ve imam da yönetmelik kapsamında unvan değişikliğine tabi kadrolar olarak belirtildi.

Yönetmelikle görevde yükselme ve unvan değişikliğine tabi kadrolara atanacaklarda aranacak şartlar, görevde yükselme eğitimine ilişkin esaslar, bu eğitimin konuları ve sınavlarla ilgili hükümler de düzenlendi.

aa
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2006 Perşembe 11:08:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?