18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

'Yüksek yargıçlar' toplandı

Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, Yargıtay Başkanı Osman Arslan ve Danıştay Başkanı Ender Çetinkaya biraraya geldi.
Tuğcu, Arslan ve Çetinkaya`nın yanı sıra, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok ve Danıştay Başsavcısı Zafer Kantarcıoğlu`nun da katıldığı yemekli toplantı, Hakimevi`nde yapıldı.

Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından gazetecilere açıklamayı, Yargıtay Başkanı Osman Arslan yaptı. Arslan, yüksek yargı organlarının başkanları olarak biraraya geldiklerini belirterek, ``Yargıyla ilgili konuları görüştük, bu görüşmelerimiz devam edecek`` dedi.

Son günlerdeki yargıya müdahale tartışmalarının hatırlatılıp, bu konunun görüşülüp görüşülmediğinin sorulması üzerine Arslan, ``Yargıyla ilgili bütün konuları görüştük`` dedi.
Arslan, yargıya müdahale tartışmalarıyla ilgili soruların devam etmesi üzerine, ``Bu konuda yorum yok`` dedi.

Hakim ve savcıların özlük haklarıyla ilgili bir soruya karşılık Arslan, bu konuda ortada henüz bir şey olmadığını, çalışmaların devam ettiğini, bir şey çıkması halinde açıklama yapacaklarını söyledi. Osman Arslan, bu tür toplantıların devam edeceğini sözlerine ekledi.

aa
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2005 Pazartesi 17:03:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?