22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Yüksek yargıda gerilim dorukta

Müsteşar yine HSYK toplantısına katılmadı....

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga, yüksek yargıda boş üyeliklere seçim yapılması için Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) bugünkü toplantısına da katılmadı.

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kasırga’nın katılmaması nedeniyle Yargıtay ve Danıştay’daki boş bulunan üyeliklere seçim yapılması gündemiyle yapacağı toplantıyı gerçekleştiremeyen HSYK bugün yeniden toplandı.

HSYK Başkanvekili Mahmut Acar, toplantı öncesinde gazetecilerin sorusu üzerine,“Yargıtay ve Danıştay’daki boş üyelikler için seçim gündemiyle toplantımızı yapacağız. Sayın Kasırga’nın katılıp katılmayacağını bekleyeceğiz” dedi. Acar, Fahri Kasırga’nın katılmaması durumunda ikinci bir tutanak tutulup tutulmayacağıyla ilgili olarak toplantı sonrasında basını bilgilendireceğini söyledi.

Fahri Kasırga’nın ilk toplantıya katılmaması üzerine tutanak tutulup hakkında suç duyusunda bulunulacağı açıklanmıştı.

Yargıtay’daki 23, Danıştay’daki 6 boş üyelik için yaklaşık on buçuk aydır toplanamadığı için seçimler yapılamıyor.

Müsteşar Kasırga'nın dosyası Yargıtay'da

Avukat Sedat Vural’ın Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve Müsteşar Fahri Kasırga hakkında yaptığı suç duyurusuyla ilgili olarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Müsteşar Kasırga’nın dosyasını Yargıtay 1’inci başkanlığına gönderdiği öğrenildi.
hurriyet.com.tr
Yayın Tarihi : 22 Mart 2007 Perşembe 11:32:21
Güncelleme :22 Mart 2007 Perşembe 13:42:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?