15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Yüksekova dağlarında operasyon

HAKKARİ’nin Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçeleri dağlarında yüzlerce komandonun katılımıyla geniş çaplı operasyon başlatıldı.

PKK’lı teröristlerin kış mevsimini geçirmek üzere bu bölgelere geleceği yönünde istihbarat alınması üzerine başlatılan operasyonlar hava destekli olarak gerçekleştiriliyor. Ağır makineli tüfekli yüzlerce komando, sarp kayalıkların hakim olduğu dağlara tırmandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin olası sınır ötesi operasyonu için bölgeye sevkedilen binlerce asker, bir yandan harekat emrini beklerken, bir yandan da PKK’lı teröristlerle mücadelesini sürdürüyor. Son olarak teröristlerin kış mevsimini geçirmek üzere Hakkari’nin Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçeleri’ne gelebileceği yönünde alınan istihbarat üzerine bu ilçelerin dağlarında operasyonlar başlatıldı. Operasyon bölgelerine ise ağır silahlı ve tam teçhizatlı yüzlerce komando sevkedildi. Komandolar, zor koşullara rağmen dağları karış karış arayarak PKK’lı teröristlerin izini sürüyor.

Oldukca sarp ve dik kayalıklı dağlardaki arazi arama-tarama faaliyetleri ise 20’şerli gruplar halinde sürdürülüyor. Tam teçhizatlı olan Mehmetçik dağlara zikzaklar çizerek tırmanıyor. Teröristlerin saklanma alanları olan vadilerdeki mağaralar ise didik didik aranıyor. Helikopterlerde sürekli keşif uçuşları yapıyor.

Komandoların operasyon alanına giden tüm yollardaki askeri önlemler de artırıldı. Yol güzergahında sabahın erken saatlerinden itibaren mayın taraması yapıldı. Bu çalışmalar ise panzerler eşliğinde gerçekleştirildi. Hain tuzaklara karşı toprak yollar ve köprü altları didik aranıyor.

Hürriyet/DHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 17:23:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?