22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Yüksekova'da resepsiyon krizi

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 83. yıldönümü kutlamalarının saat 17.00'deki Zafer Bayramı Resepsiyonu'na, Yüksekova Belediye Başkanı Salih Yıldız'ın alınmadığı iddia edildi.

Gündüz programına baştan sona kadar katılan Yüksekova Belediye Başkanı M. Salih Yıldız, akşam Yüksekova Tugay Komutanlığı'nda yapılan ve Yüksekova bürokrasisi ile iş adamları ve sivil toplum örgütlerinden birçok ismin kayıtlı olduğu davetiye listesinde, Belediye Başkanı'na yer verilmemesi, ilçede "skandal" şeklinde nitelendirildi.

Yaşanan olumsuzluk üzerine Belediye Başkanı M. Salih Yıldız, "Bana yapılan şey tüm Yüksekova halkına yapılan bir harekettir. Düşünün ki bugün bayram programı için saha düzenlemesi, sandalye taşıma ve protokol yerinin hazırlanması işi belediyeye yaptırılıyor. Akşam resepsiyonuna belediye başkanı alınmıyor. Her meslekten oda ve dernek başkanları, her kurumun amiri gelip içeri giriyor ancak belediye başkanı içeri alınmıyor. Bunu ben şiddetle kınıyor, tüm kamuoyunu bu noktada duyarlı olmaya çağırıyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2005 Salı 22:19:40
Güncelleme :31 Ağustos 2005 Çarşamba 11:47:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?