22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Yurt çapında 105 kaçak yakalandı

mülteciYurdun çeşitli yerlerinde gerçekleştirilen operasyonlarda 105 mülteci yakalandı.  

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, 30 Iraklı mülteci yakalandı. Güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonlarda, yurda kaçak yolla girmeye çalışan aralarında 2 çocuğun da bulunduğu Irak uyruklu 30 mülteci gözaltına alındı. Silopi Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sevk edildikleri mahkemede ifadeleri alınan mülteciler, daha sonra sınır dışı edilmek üzere Habur Sınır Kapısı'na gönderildi. 

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmaya çalışan 25 mülteci ile 2 insan taciri, jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Davutlar İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, dün öğle saatlerinde Kuşadası'nın Davutlar beldesi Sevgi Plajı mevkiine düzenlenen operasyonla 15 Somali, 7 Filistin, 3 Moritanya uyruklu olmak üzere toplam 25 mülteci ile birlikte insan tacirleri Ö.G. ve A.Ş.'yi yakaladı. Yakalanan 25 mülteci hakkında sınır dışı edilmek üzere işlem başlatılırken, 2 organizatör hakkında da yasal işlem başlatıldığı bildirildi. 

Van'da ehliyetsiz sürücü tarafından kullanıldığı ihbarı ile bir kamyoneti takip eden polis ekipleri, araçta saklanan 50 yabancı uyruklu kaçak yakaladı. Kamyonet sürücüsü ve yanında bulunan bir kişi gecenin karanlığından faydalanarak kayıplara karıştı. 

Edinilen bilgiye göre, dün gece İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaşı küçük bir kişinin ehliyetsiz araç kullandığı ihbarı aldı. Aracı takibe alan ekipler, uzun kovalamaca sonucu İpek Yolu Caddesi üzerinde bulunan İpek Yolu Devlet Hastanesi'nin 200 metleri ilerisinde 31 NS 476 plakalı kamyoneti çalışır vaziyette park halinde ele geçirdi. Ekipler araç üzerinde yaptıkları inceleme sonucu kasa içerisinde birbirine sokulmuş vaziyette yurda yasadışı yollardan girdiği tespit edilen 38 Pakistanlı ve 12 Afganistanlı olmak üze 50 yabancı uyruklu kaçaklarla karşılaştı. Araç ve çevresinde yapılan aramalar neticesinde sürücü ve yanındaki şahsa rastlanamazken, yabancı uyruklu şahıslar Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne götürüldüler. Olayla ilgili araç sürücüsünün arama çalışmaları başlatırken, soruşturmanın devam ettiği belirtildi.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2007 Salı 12:31:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?