16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Zanlı Samast sorgulanıyor

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast, yakalandıktan sonra Samsun Emniyet Müdürlüğü’nde verdiği ifadede, “Cuma namazını kıldıktan sonra vurdum” dedi.

Dink'in katil zanlısı Oguün Samast dunda gece Samsun'da yakalandı. Bu sabah İstanbul'a getirilen Samats, Emniyet Müdürlüğü'de sorguya alındı. Olayla ilgili Trabzon'da gözaltına alınan 4 kişi de İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Samats, Samsun'daki ilk ifadesinde cinayeti kabsul etti. Cinayetten 10 dakika önce gözgeze geldiklerini ve Dink'in irkildiğini anlatan Samast'ın şu ifadeyi verdiği öğrenildi:

“İnternette haberlerde okudum. Orada “Ben Türkiyeliyim. Ama Türk kanı pis kandır’ dediği için öldürmeye karar verdim. 17 Ocak’ta Trabzon’dan otobüse bindim. 18 Ocak akşamı İstanbul terminaline indim. Geceyi de terminalde geçirdim. 19 Ocak’ta görüşmek için gazeteye gittim. Ancak görüşemedik. Daha sonra Cuma namazını kıldım. Namaz çıkışı da gazeteye gittim. Bu sırada Hrant Dink bir bankaya girdi. Bankadan çıkıp gazeteye gitti. Beni görünce irkildi. 10 dakika sonra gazeteden çıktı. Arkasından yanaştım ve 1 metre uzaklıktan vurdum. Pişman değilim.” 

BAŞSAVCI: İTİRAF ETTİ

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar Agos Gazetesi Genel Yayın Müdürü Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın ilk ifadesinin Samsun'da alındığını söyledi. Başsavcı Gökçınar, “Sanık suçunu itiraf etti” dedi.

ZANLININ İSTANBUL EMNİYETİNDE SORGUSU SÜRÜYOR

Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast’ın yeri, dün öğle saatlerinde televizyonlarda gösterilen görüntülerinden resmi gören babası Ahmet Samast’ın ihbarıyla tespit edildi.

Ahmet Samast’ın oğlu Ogün Samast’ı aramaya başlayan polis, Trabzon McDonald’s bombalamasına karıştığı belirlenen Samast’ın aynı olaydaki arkadaşı Yasin Hayal ile birlikte 12 kişi gözaltına alındı.

Hayal’den 12 saat sonra Ogün Samast Samsun’da yakalandı. Dink'in katil zanlısı Samast daha sonra İstanbul'a getirilerek Emniyet Müdürlüğü'de sorguya alındı. Olayla ilgili Trabzon'da gözaltına alınan 4 kişi de İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

DİNK'İN KATİL ZANLISI SAMAST BÖYLE YAKALANDI

Hrant Dink cinayeti zanlısı Ogün Samast'ın İstanbul Polisi'nden dün gelen ihbar üzerine bulunduğui otobüsteki diğer yolcuların zarar görmeden yakalanabilmesi için en uygun yer seçilen Samsun Otobüs Terminali'nde seri bir operasyon düzenlendiği ortaya çıktı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre İstanbul Polisi'nden, Hrant Dink cinayeti zanlısı Ogün Samast'ın İstanbul- Hopa seferini yapan 34 JAZ 53 plakalı otobüsle seyahat ettiği ihbarı yapıldı.

JANDARMA, ARACIN ŞÖFÖRÜ İLE TELEONLA KONUŞTU

Operasyon için en uygun yer olarak belirlenen Samsun Otobüs Terminali'nin jandarma bölgesine girdiği için bu haber askeri yetkililere bildirildi. Alınan bilgiye göre jandarma yetkilileri, plakası saptanan otobüse telefon açıp şoförle konuşarak bulundukları mevkii hakkında bilgi aldı. Şoförün inecek ve binecek yolcu olmadığı için Samsun Otobüs Terminali'ne girmeyeceğini söylemesi üzerine konu hakkında bilgi verilip, aracın otogarda kendi firmalarına ait perona yanaşması istendi.

YERİNDEN KIMILDAYAMADI

Bu sırada jandarma, Ogün Samast'ın seyahat ettiği otobüs firmasının peronunda önlem aldı. Saat 22.30'da otobüs perona yanaşıp kapılarını açtığında, önce sivil kıfayetli, ardından da resmi kıyafetli jandarma içeri girerek 21 numaralı koltukta oturan Ogün Samast ile şüphe üzerine yanında ve arkasındaki koltukta oturan 2 kişiyi hareket etmelerine fırsat vermeden yakaladı.

GÖRGÜ TANIĞI: JANDARMA ÇOK SERİ DAVRANDI

Samsun'dan İstanbul'a gitmek üzere otogara gelen Tahsin Şener adlı yolcu, hemen yanıbaşında gerçekleştirilen bu operasyonu saniye saniye izledi. Şener, otobüsünün hareket saatini beklerken çevresinde anlam veremediği bir hareketlilik yaşandığını, kısa süre sonra perona yanaşan otobüse önce sivil, ardından da resmi kıyafetli jandarmaların seri bir şekilde girdiğini söyledi. Güvenlik güçlerinin direnmesine fırsat tanımadan Ogün Samast ile şüphe üzerine yanında ve arkasında seyahat eden 2 genci etkisiz hale getirdiğini belirten Tahsin Şener, “Jandarma çok seri hareket etti. Bu kişiler kaçmaya çalışmadı. Sakin bir şekilde indirildi. Ardından çevreleri güvenlik güçleri ile sarılarak götürüldü” dedi.


Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2007 Pazar 15:51:31
Güncelleme :21 Ocak 2007 Pazar 15:51:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dogancan yılmaz IP: 85.104.203.xxx Tarih : 21.01.2007 15:04:25
merhaba arkadaslar ben samsun çarşambalıyım bu ogun samastın yaptıgı cinayeti kınıyorum hrant dinkten ne istemıste bu olayı yapmıs ben bu işe akıl erdiremıyorum üstelık bir de bizim memleketımızde yakalanması daha da ilginc neyse ben hrant dinkın ailesıne bassalıgı diliyorum FARKIMIZ VE TARZIMIZ ÇARŞAMBALI OLMAMIZ YA TAM SUSTURURUZ YA KAN KUSTURURUZ BU HUSUSTA NE KURAL NE DE KRAL TANIRIZ...