22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Zanlıyı linçten polis kurtardı

Sivas'ta yalnız yaşayan bir kadını bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen zanlı, polis tarafından arandığı sırada olay yerine gelince, çevredeki bir vatandaş tarafından tanındı. Kadının yakınları tarafından yakalanarak, linç edilmek istenen zanlıyı polis gözaltına aldı.

4 Eylül Mahallesi 27. Sokak'taki evinde yalnız yaşayan 68 yaşındaki Emine Kekeçoğlu, evinin giriş kapısının önünde bıçaklanarak öldürülmüş bulundu. Boğazı, bileği ve vücudunun çeşitli yerlerinden çok sayıda bıçak darbesi aldığı belirlenen kadının, kan izlerinden hareket eden polis ekipleri, Kekeçoğlu'nun karşı binanın birinci katında bıçaklandığını tespit etti.

Sokağın girişine emniyet şeridi çeken ekipler, sokakta ve her iki evde kan, parmak izi ve delil aradı. 

ZANLI KARŞI KOMŞU

Ağzına eşarp bağlanarak öldürüldüğü belirlenen kadının kolundaki 7 bileziğin de çalındığını tespit eden ekipler, karşı binada oturan Erdal K'yı (28) cinayeti işlediği gerekçesiyle aramaya başladı.

Erdal K'nın babası ve yakınlarıyla görüşen cinayet büro amirliği ekipleri, zanlının Kayseri'ye gidebileceğini düşünerek, bu yönde araştırma yaptı.

Sivas Şehirler Arası Otobüs Terminali'ndeki seyahat firmalarıyla irtibata geçen ekipler, zanlının binebileceği otobüsleri Sivas-Kayseri kara yolunda durdurdu. Otobüslerde yapılan aramalarda, zanlının izine rastlanılmadı.

Olay yeri inceleme ekiplerince her iki evde ve sokakta yapılan incelemelerde kadına ve zanlıya ait kan izlerine rastlanıldı.

Almanya'da yaşadığı, bir süre önce eşini kaybettiği ve 15 gün önce memleketi Sivas'a geldiği bildirilen 5 çocuk annesi kadının, cinayet öncesinde marketten satın aldığı malzemeler de Erdal K'nın evinde bulundu.

Çocukları Almanya'da yaşadığı bildirilen kadının ölüm haberini alan yakınları fenalık geçirdi. Kadının cesedi, Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından cenaze aracına konularak otopsi yapılmak üzere Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

ZANLI OLAY YERİNE GELİNCE YAKAYI ELE VERDİ

Bu arada, Sivas ve çevre illerde polisin aradığı zanlı Erdal K, cinayetin işlenmesinden yaklaşık 3 saat sonra olay yerinin yakınlarında gezinirken bir vatandaş tarafından tanındı.

Bu kişinin zanlıyı, Kekeçoğlu'nun yakınlarına göstermesi üzerine sokakta zanlı ile kadının yakınları arasında kovalamaca başladı. Sokakta yakalanan Erdal K'yı, maktulün yakınları ve bir grup linç etmeye çalıştı.

Polisin linçten kurtararak gözaltına aldığı zanlı, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Üzerinde 3 adet bilezik ile 1 adet bıçak ele geçirilen zanlının yakalanmasının ardından mahallede güvenlik önlemleri artırıldı.

AA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2007 Salı 11:28:51
Güncelleme :4 Eylül 2007 Salı 11:30:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?