23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Zebari'den Gül'e PKK sözü

BM Genel Kurulu'na katılmak için New York'ta bulunan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile biraraya geldi. Görüşmede, Zebari, Gül'e ''Irak'taki PKK varlığı konusunda mutlaka birşey yapacağız'' dedi.

BM binasında yapılan görüşmede ağırlıklı olarak Irak'taki yeni anayasa süreci, Telafer'deki durum ve PKK'nın Irak'taki varlığı ele alındı.

Görüşmede Bakan Gül, Zebari'ye terör örgütü PKK'nın Irak'taki varlığı konusunda Türkiye'nin endişelerini ve hassasiyetlerini iletti.

Zebari'nin ise buna karşılık, ''terör örgütü PKK konusunda ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini, ancak terörün her yerde büyük bir problem olduğunu'' ifade ettiği öğrenildi.

Görüşmede Zebari'nin konuyla ilgili olarak 'mutlaka bir şey yapacağız' dediği kaydedildi.

Talabani de PKK’yı kınamıştı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BM zirvesi için bulunduğu New York'ta Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile de biraraya gelmişti. PKK ile mücadelede Türkiye ile işbirliğine hazır olduklarını belirten Talabani, ''PKK'yı kınıyoruz'' demişti.

Türkiye’ye karşı herhangi bir savaşın Kürt halkının ulusal çıkarlarına ihanet olduğunu dile getiren Talabani, PKK sorununu çözmek için Türkiye ile işbirliği yapmaya hazır olduğunu açıklamıştı.

Talabani, ABD askerlerini Irak'ta istiyor

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, Irak halkının ABD askerlerine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Talabani, ABD'nin etkin gazetelerinden Wall Street Journal'da yayımlanan makalesinde, yeni kurulan Irak silahlı güçlerinin eğitilerek ve donatılarak antiterör kapasitesine sahip olmasının sağlanması için de yabancı güçlere ihtiyaç olduğunu belirtti.

Talabani, bu tür yardımların, ancak ABD ve müttefikleri tarafından sağlanabileceğine dikkat çekti.
AA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 23:24:09
Güncelleme :21 Eylül 2005 Çarşamba 23:36:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?