16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Zimmetçi bankacıya 8 yıl hapis

Samsun'da, çalıştığı bankada müşterilerinin hesabından zimmetine geçirdiği 574 bin YTL'yi İzmir'de Rus sevgilisiyle yediği iddiasıyla yargılanan banka şefi, 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 1999-2003 tarihleri arasında şef olarak görev yaptığı Samsun Pamukbank Çiftlik Şubesi'nde uzun vadeli müşteri hesaplarından sanal olarak oluşturduğu hesaplara aktardığı 13 ayrı müşteri hesabındaki yaklaşık 574 bin YTL'yi daha sonra kendi zimmetine geçirerek, paraları İzmir'de Rus uyruklu hayat kadını Nelli Ö. ile yediği iddia edilen Ayhan Ö.'nün (38) yargılanması sona erdi. Rus sevgilisinin kendisini dolandırıp, daha sonra da eve başka erkekleri getirerek huzuru bozması üzerine İzmir polisine teslim olduğu iddia edilen Ayhan Ö., 1.5 yıl tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz olarak yargılanmasına karar verilmişti. Bugün son kez hakim karşısına çıkan Ayhan Ö., hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, Ayhan Ö.'yü toplanan deliller doğrultusunda suçlu bularak, zimmetine para geçirmek suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Tutuklanmasına karar verilen Ayhan Ö., elini kolunu sallayarak geldiği Samsun Adliyesi'nde tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. 

Ayhan Ö., İzmir'de polise teslim olduğunda suçunu itiraf ederek, "Rus uyruklu Nelli ile tanıştıktan sonra kendisiyle görüşmek için her hafta İzmir'e gittim. Birlikte Kuşadası, Fethiye, Marmaris'te tatil yapıp, lüks otellerde kalıyorduk. Her defasında kendisine 2-3 bin dolar para veriyordum. Kendisine farklı zamanlarda 2 ayrı ev satın aldı. Onunla birlikte 80 bin dolar yedim. Daha sonra aramız bozuldu. Beni huzursuz etmek için eve başka erkekleri de getiriyordu. Fuhuş yapıyordu. Samsun'da bankadan bir müşterinin hesabından para olmadığını dair beni aradılar. Telefonu kapattım. Bu işin böyle devam etmeyeceğini düşünerek en yakın polis karakoluna teslim oldum" diye ifade vermişti.
iha
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2007 Pazartesi 17:17:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?