16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Zonguldak'ta orman yangını

Zonguldak'ta çıkan ve yaklaşık 2 hektar alanın zarar gördüğü yangın, kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Elvanpazarcık beldesine bağlı Baruthane Sokak'taki meşe ormanında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle Hayat Mahallesi mevkisindeki bölgeye sıçradı.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü, Zonguldak merkez, ilçe ve belde belediyesi itfaiye ekipleri, jandarma ile kurum ve kuruluşların ilgili ekiplerinin müdahale ettiği yangın, kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar ve polisler de çevre evlerden temin ettikleri kürek ve kazma gibi araçlarla yangına müdahale ederek, söndürme çalışmalarına yardımcı oluyorlar. Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, yaptığı açıklamada, devam eden yangında şu ana kadar 2 hektar civarında ormanlık alanın zarar gördüğünü belirtti.

Erkmen, şöyle dedi: “Yerleşim yerlerine sıçramaması için gayret gösteriyoruz. İnşallah başarılı olacağız. Ormanlık alanın çevresindeki evleri boşalttık. Tek tek binalar kontrol edildi. Ateşin yaklaşmasını engellemeye çalışıyoruz. Bütün kamu kurum ve kuruluşlarımız yangının söndürülmesi için seferber oldu.”
Yangın bölgesine gelen AK Parti Zonguldak Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan ile Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca yetkililerden bilgi aldı.
AA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2007 Cumartesi 18:29:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?