22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Zonguldak'ta teröre tepki mitingi

Zonguldak'ta Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ve sivil toplum örgütleri tarafından teröre tepki mitingi düzenlendi.

GMİS ve sivil toplum örgütleri tarafından terörü kınamak amacıyla yapılan basın açıklaması mitinge dönüştü. Şehitler anıtında düzenlen mitinge, GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer, sendika yönetim kurulu üyeleri, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, TSO Başkanı Salih Demir, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Özdemir, Amele Birliği Başkanı İsmail Hakkı Ertürk, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ziya Açıl, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, ZKÜ Rektörü Prof.Dr. Bektaş Açıkgöz, ZKÜ öğretim görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Mitingde, Şırnak'ta şehit edilen 15 kişinin anısına 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Sivil toplum örgütlerinin ortak açıklamasını okuyan GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer, şöyle konuştu: "Dün bu ülkenin aydınlarına, bugün vatanını savunan askerlerine yönelen bu saldırıları lanetliyor, nefretle kınıyoruz. Cumhuriyeti ilelebet yaşatacağız. Yüce Türk Ulusu, Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlığı yakalama mücadelesinden asla vazgeçmeyecektir. Ulusal kurtuluş savaşında omuz omuza savaşırken can veren ve bu toprakları vatana dönüştüren halkımız hiçbir bölücülüğe alet olmayacaktır."

Türk bayrağını omuzlarına saran Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz ise, "Bizim çocuklarımızın tabutları bu bayraklara sarılı geldi. Şehit ailelerini halkın tanıması ve bilmesi, aynı zamanda 15 şehidimizin kanına girenleri lanetlemek için bu bayraklara sarılı olarak buraya geldik. Hiçbir zaman onları affetmeyeceğiz" diye konuştu.
Mitinge katılanlar daha sonra şehitler anıtından şehir merkezindeki Fevkani Köprüsü'ne kadar yürüdü.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 17:52:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?