22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Zonguldak'ta tren bayramı

Zonguldak'ta yıllar sonra kutlanan demiryolu etkinleri kapsamında Zonguldak'a ilk gelen treni temsilen karşılama yapıldı.

1-3 Ekim tarihleri arasında yeniden kutlanmaya başlanan Zonguldak Demiryolu haftası etkinlikleri başladı. Etkinlikler kapsamında Zonguldak'a ilk gelen treni temsilen karşılama yapıldı. Zonguldak Garında yapılan temsili karşılamada trenden madenciler ve vatandaşlar indi.

Törene, Zonguldak Vali Yardımcısı Ahmet Ülkü Aktuğ, TCDD 2. Bölge Müdürü Mustafa Babal, Zonguldak Alay Komutanı Albay Hakan Temel Aksel, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları 2. Bölge Müdürü Mustafa Babal, Zonguldak'ta demiryolu taşımacılığının 2 milyon ton olduğunu belirterek, bu rakamın önümüzdeki yıllar 3,5- 4 milyon ton olacağını belirtti.

Babal, "Yük taşımada devrim yaptık. Kamyonların taşıyacağı yükleri almıyoruz. Bunları kamyonlar taşıyor. Bunlar eksilmesine rağmen demiryolu taşımacılığı yüzde 30 arttı. Bazı trenlerimize internet bağlantısı koyduk. Vatandaşlarımız yolculuk yaparken rahat etsinler diye trenlerin hızlarını artırdık. Zonguldak'ta demiryolunda senede 2 milyon ton yük taşınıyor. Bu rakam önümüzdeki yıllarda 3,5-4 milyon ton olacak. Zonguldak'ta Sayın Valimizin ve belediye başkanımızın katkılarıyla demiryolu etkinlikleri tekrar kutlanmaya başlandı. Bundan sonra 1-3 Ekim tarihleri arasında Zonguldak Demir Yolları Haftası olarak kutlancak" dedi.

Konuşmaların ardından Zonguldak Vali Yardımcısı Ahmet Ülkü Aktuğ, resim sergisinin açılışını yaptı. Daha sonra yerel sanatçılardan Aslı Gül ve Emin Yağcı şarkılarıyla vatandaşlara keyifli dakikalar yaşattılar

iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 13:25:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?