19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Zorlu’nun 5 trilyonu çarpıldı

Ünlü işadamının sigorta şirketinde muhasebe müdür yardımcısı olan Tahir Özbek paraları borsada batırdı. 

Vurgun geçtiğimiz Haziran ayında yaşandı... Tahir Özbek, uzun süredir Zorlu Sigorta Aracılık Hizmetleri A.Ş.’de Muhasebe Müdür Yardımcısı olarak çalışıyordu. İşine olan ilgisi ve çalışkanlığıyla dikkatleri üzerine çeken Özbek, şirket yöneticilerinin güvenini de sağlamıştı. Özbek, şirketin sigortacılık hizmetlerinden kazandığı paraları alıyor daha sonra da bunları şirket hesabına aktarıyordu. Uzun süre sorunsuz bu işlemleri yürütmüştü; onun takip ettiği bir işlemi başka ikinci biri daha gözden geçirme gereği duymuyordu...

BİR ANDA KAYBOLDU 

İşine sıkı sıkı bağlı olan Özbek, Haziran ayında kimseye haber vermeden iki-üç gün işe gitmedi. Arkadaşları evini aradı, ancak telefona kimse cevap vermedi. Ertesi gün de aynı şekilde telefonla arandı ama ne cepten, ne de ev telefonundan Özbek’e hiçbir şekilde ulaşılamadı. Son dönemlerde borsaya ilgi gösterdiği bilinen Özbek, tüm aramalara rağmen bulunamayınca şirket yetkilileri onun takip ettiği işlemleri mercek altına aldı. Yapılan kontrollerde değişik dönemlerde para tahsil edildiği ancak bu paraların şirket hesabına aktarılmadığı belirlendi. Zorlu Sigorta Aracılık Hizmetleri A.Ş. yönetimi bunun üzerine önce Mali Polise başvurdu ardında da Küçükçekmece Adliyesi’ne suç duyurusunda bulundu.

BORSADA BATIRMIŞ! 

Olayın emniyete yansımasıyla birlikte Özbek’in bankacılık işlemleri ve özel hesabındaki para hareketleri incelemeye alındı. Yapılan titiz araştırmalar kısa süre içinde sonuca ulaştı. İstanbul Mali Polisi, Özbek’in şirket hesabından kendi hesabına değişik dönemlerde toplam 5.5 milyon YTL para aktardığını tespit etti. Bu paraların izini de süren Mali Polis, Özbek’in kendi hesabına aktardığı paraları daha sonra borsaya aktardığını ve bu paraları da batırdığını belirledi. Fotografı ve kişisel bilgileri tüm birimlere dağıtılan Özbek, her yerde polis tarafından aranmaya başladı. Uzun süre polisi atlatmayı başaran Özbek, önceki gün yakayı ele verdi. Polis tarafından kıskıvrak yakalanan Özbek, cezaevine gönderildi. Zorlu Grubu’nu şok eden 5.5 Milyon YTL’lik vurgunla ilgili yürütülen hukuki süreç devam ediyor.

vatan
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2006 Salı 10:42:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?