25
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

İSTANBUL FİLM FESTİVALİ 200'DEN FAZLA FİLMLE BAŞLADI

Baharı müjdeleyen ve sinema tutkunlarının her yıl merakla beklediği Uluslararası İstanbul Film Festivali bugün başladı. 18 Nisan tarihine kadar sürecek festivalde birbirinden önemli filmler izleyeci ile buluşacak. 57 ülkeden 200’den fazla filmin yer aldığı görkemli program, Beyoğlu’nda Atlas, Yeni Rüya, Beyoğlu, Sinepop, Pera Müzesi sinemaları, Kadıköy’de Kadıköy Sineması ve hafta içi 16.00-19.00-21.30 seanslarıyla hafta sonları Nişantaşı CityLife Cinema (City’s) olmak üzere toplam 7 salonda gerçekleştirilecek.

Bu yıl kategoriler de yenilenerek karşımıza çıkıyor. 2010 Kültür İstanbul Kültür Başkenti kapsamında “İstanbul: İçeriden ve Dışarıdan”, komedi filmlerinin yer aldığı “Antidepresan”, Ortadoğu ülkelerinin çağdaş sinemasının kapılarını bizlere aralayan “Büyüleyici İsyancılar: Ortadoğu ve Kuzey Afrika’dan Bağımsız Sinemacılar Seçkisi”, SİYAD üyelerince belirlenen “İyi bir Başlangıç: 30 Yılın En İyi İlk Filmleri” festivalin ilgi çekici filmlerini içinde barındırıyor olacak.

Vizyon öncesi seyircilerle buluşuyorlar

Ayrıca vizyona girmesi merakla beklenen yapımlar ise her gece Akbank Galaları’nda sinemaseverlerle buluşacak. Tom Ford’dan Tek Başına bir Adam / A Single Man, Atom Egoyan’dan Chloè / Büyük Hata, Nora Ephron’ın Julie & Julia, Before Sunrise ve Before Sunset filmlerinden tanıdığımız Richard Linklater’in Ben ve Orson Welles / Me and Orson Welles, Jim Jarmusch’dan Kontrolün Limitleri / The Limits of Control, Todd Solondz’un Venedik Film Festivali’nin En İyi Senaryo ödülünü kazanan filmi Savaş Sırasında Yaşam / Life During Wartime, Noah Baumbach’in son filmi Greenberg ve Feo Aladağ’ın yönetmenliğini üstlendiği, kadrosunda Sibel Kekilli, Settar Tanrıöğen ve Derya Alabora gibi Türk oyuncuların yer aldığı Yabancı / When We Leave görücüye çıkacak filmler arasında. Ayrıca festival kapsamında birçok ünlü yönetmen ve oyuncu da film sonrası söyleşilerde sevenleriyle buluşacak. Ünlü yönetmen David Lynch’in fotoğraf ve gravürleri de festival kapsamında Artane’de 29 Mayıs’a kadar ziyaretçilere açık olacak.

Temizlenmiş haliyle Selvi Boylum Al Yazmalım

Festival kapsamında 7 Nisan Çarşamba akşamı Atlas Sineması’nda gerçekleştirilecek özel gösterimde Atıf Yılmaz’ın 1978 tarihli filmi Selvi Boylum Al Yazmalım izleyici karşısına çıkacak. Sinema tarihinin en büyük aşk öykülerinden biri olarak kabul edilen filmin başrollerindeki Türkan Şoray ile festivalin bu yılki Sinema Onur Ödülü’nü alacak Kadir İnanır, gösterime katılarak sinemaseverlerle de buluşacak. Festivalin Türk Sineması bölümünde 7 film de “Yarışma Dışı” başlığı altında izleyicilerle buluşacak. Kars Öyküleri, 7 Avlu, Kosmos, Yüreğine Sor, Pus, Acı, Bornova Bornova

.
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2010 Cumartesi 23:35:21
Güncelleme :3 Nisan 2010 Cumartesi 23:39:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?