25
Nisan
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

KULİSE DİKİŞ MAKİNESİ VE LANGIRT BİLE İSTEYEN VAR

Açık havanın en keyifli adresleri olan müzik festivalleri kapılarını seyircilere açmaya hazırlanıyor. Dünya yıldızlarını ağırlamak organizasyonun en önemli ayrıntılarından biri. Sahnenin arkasında yani işin mutfağında neler olduğunu organizatörlere sorduk. Dünya starları kesinlikle kulislerinde içki ve organik gıdadan vazgeçemiyor. Yani modern çağın doğru gıda tüketimi metalcilerden tutun popçusuna kadar ünlüleri de sarmış durumda. Dünya Kupası’nı izlemek için televizyon isteyenlerden tutun, buzdolabı magneti isteyen ünlülere kadar birçok enteresan istekle karşılaştık. İşte kulislerin vazgeçilmez istek listeleri...

Sonisphere’de Dünya Kupası çılgınlığı

İnönü Stadı’nda gerçekleşecek olan ve yılın en çok beklenen festivali Sonisphere’de sahne hazırlıkları hız kazanmışken kulis istekleri de bir bir yerine getiriliyor. Metal müziğin sevilen isimleri ağır istekleri ile şimdiden organizatörleri zorlamış durumda. 25, 26, 27 Haziran’da gerçekleşecek festivalde, Rammstein, Metallica, Alice In Chains, Manowar, Slayer, Megadeth, Anthrax, Stone Sour, Murder King, Hayko Cepkin, Pentagram sahne alacak.

Sanatçıların kulis istekleri ise şöyle sıralanıyor; Metallica ve Rammstein, Dünya Kupası’nı izlemek için özel oda ve LCD ekranlar, bol bol tekila, Pinot Grigio marka özel şarap, langırt ve masa tenisi... Metallica ayrıca gün boyu tüketmek için domuz pastırması bacon istemiş.

Festivalin bir diğer gözde ismi Alice In Chains, Zappa’s Cajun Potato marka cips ve organik yeşil çay. İstedikleri cips çeşidinin bulunması zor olduğundan dolayı yanına not düşerek “Ararken başarılar dileriz” diye eklemişler. Tüm rock grupları işin mutfağında sağlıklarını düşündükleri için genelde organik, yağsız yemekler tercih etmiş ve 25 kilo da buzu kulislerinde mutlaka istemiş.

Listenin yıldızı badem sütü

Kuruçeşme Arena’da ise yarın Eric Clapton & Steve Winwood’ı izleyeceğiz. 15 Haziran’da Jean Michel Jarre, 5 Temmuz’da Pink Martini, 7 Temmuz’da Eros Ramazotti, 13 Temmuz’da Massive Attack ve 30 Eylül gecesi Ozzy Osbourne hayranlarıyla buluşacak.

Arena’nın sanatçıları isteklerini bir hafta önceden organizatörlere bildiriyor.

Eric Clapton kendi 50 kişiden oluşan catering ekibini getirdiği için, onlar için özel bir alan istekleri arasında yer alıyor. Arena’nın en garip istekleri ise Rihanna’dan gelmiş. Dikiş makinesi ve bolca sakızı kulisinde görmek istemiş. Mum, yerlerin halı ile kaplanması, bolca ayna ve havlu, alkollü ve alkolsüz içecek, esmer pirinç haşlaması, badem sütü, cips ve zencefilli soda gibi istekler dünya starlarının listelerinde sıkça görülenler.

İstanbul kartpostalları kulis istekleri arasında

Yaz ayının bir diğer önemli festivali olan ve alternatif müzik tutkunlarının vazgeçemediği Efes One Love ise 19-20 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek. Festivalde cumartesi günü Groove Armada, Fischerspooner, The Whitest Boy Alive, Multitap, pazar günü ise The Ting Tings, Sophie Ellis Bextor, Wild Beasts, İlhan Erşahin’s Istanbul Sessions featuring Erik gibi değerli müzisyenler sahnedeki yerini alacak. Ekipler her yıldız gibi organik gıda ve bolca alkol istiyor.

Liste oldukça uzun ama dikkat çeken istekler şunlar;

Fischerspooner, çeşitli yerel çikolatalar, 5 konser posteri, 32 havlu, C vitamini ve boğaz pastili, 1 ekmek ve humus...

Groove Armada, yerel anlam ve önemi olan buzdolabı magneti ve şık bir bira açacağı, 16 karışık sandviç, viski ve votka çeşitleri, tabasco (acı baharat sosu)...

Sophie Ellis Bextor, 20 festival tişörtü, 20 festival posteri, 3 şişe hard likör, konser sonrası teknik ekip için hamburger...

The Ting Tings, organik Throat Coat çayı, taze zencefil, iyi kalite bal...

Wild Beasts, 20 İstanbul kartpostalı, humus ve sos...

Whitest Boy Alive, ülkenin ünlü yerel yemek ve tatlılarından öneriler, yerel çikolata ve cips, 24 lager bira. 

Eda Solmaz - Vatan
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2010 Pazar 15:54:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?