18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

TİYATRODA BİR SERİ KATİL!

Seri katiller sıralamasının üst sıralarında yer alan bir isim Avusturyalı yazar ve gazeteci Jack Unterweger.

1974’te bir kadını kendi sutyeniyle öldürmek suçundan tutuklanarak ömür boyu hapse mahkûm olur. Hapishanede yazdıklarıyla o kadar ünlenir ki kamuoyu baskısı ve gözlemlenen iyi hali nedeniyle şartlı tahliye olur.

Avusturya gazete ve dergilerinde yazar ve muhabir olarak çalışmaya başlayan Unterweger edebiyat söyleşilerine katılmak, televizyon programı yapmak için gittiği şehirlerde cinayetlerini işlemeye devam eder.

1994’te farklı ülkelerde 15 seks işçisini öldürmekten yargılanan Unterweger bu cinayetlerin dokuzundan suçlu bulundu. Ve tutuklandığı ilk gece intihar etti. Doğruluğu kanıtlanmasa bile Falco’nun ünlü Jeanny parçasını Unterweger’in cinayetlerinden esinlenerek yaptığı iddia edildi.

JOHN MALKOVICH KILIĞINDA GELİYOR

Bu ünlü seri katil İstanbul’da tiyatro sahnesine çıkacak önümüzdeki aylarda. Hem de dünya sinemasının dev ismi John Malkovich kılığında.

10 Mayıs-10 Haziran 2010 tarihleri arasında gerçekleşecek 17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’nin bu yıl en çok ses getirecek yapımlarından biri hiç kuşkusuz usta oyuncu John Malkovich’in başrolünü üstlendiği Şeytani Komedya.
Oyunda Malkovich, 1974’teki tutuklanışının ardından, hapiste ruh sağlığına kavuştuğu gözlemlenerek serbest bırakılan, sonrasında gazeteciliğiyle ününü pekiştiren ancak fahişe cinayetlerinden vazgeçmeyen ve yeniden hüküm giydikten sonra intihar ederek hayatına son veren şair-yazar ve cinayet hükümlüsü Avusturyalı seri katil Jack Unterweger’i canlandırıyor.

Ünlü oyuncuya sahnede Viyana Akademi Orkestrası’nın seslendireceği Vivaldi, Handel, Gluck, Haydn ve Mozart’ın eserleriyle Unterweger’in kadınlarını temsil eden iki soprano eşlik edecek.

Malkovich, geçtiğimiz yıl İstanbul Film Festivali’nin “Sinema Onur Ödülü”nü de almıştı biliyorsunuz. Şikâyetimiz yok doğrusu, ziyadesiyle memnunuz kendisini sahnelerimizde görmekten.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Mart 2010 Pazar 13:31:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?