16
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

VİZYONDAKİ FİLMLER

 

Cassandra'nın Rüyası (Cassandra's Dream )

Gösterim tarihi: 21.12.2007
Yönetmen : Woody Allen
Oyuncular : Hayley Atwell, Colin Farrell, Sally Hawkins, Andrew Howard, Ewan McGregor

Ailesine ait restoranda çalışan Ian ile araba tamircisi Terry orta halli bir aileye mensup iki kardeştir. Sürekli zengin olma hayalleri kuran iki kardeşin durumu Terry’nin kumarda yüklü bir para kaybedip borca girmesi ile daha da çıkmaza girmiştir.
İki kardeş, içinde bulundukları zor durumdan kurtulmak ve hep hayal ettikleri gibi zengin bir hayat yaşamak için her şeyi yapmaya hazırdırlar. Buna cinayet işlemek de dahil...
Tesadüfen tanıştıkları güzel oyuncu adayı Angela zaten zor durumda olan iki kardeşin arasına girerek ilişkilerini bozar ve işler iyice içinden çıkılmaz hale gelir...

Altın Pusula (The Golden Compass)

Gösterim tarihi: 07.12.2007
Yönetmen : Chris Weitz
Oyuncular : Nicole Kidman, Daniel Craig, Dakota Blue Richards, Eva Green 

Bizimkine paralel bir dünyada, on iki yaşındaki didişken Lyra ile cini Pantalaimon, bildiğimiz Oxford’dan farklı ama yine de tanınabilen bir Oxford’da yaşar.Bir akşam Lyra’nın amcası Lord Asriel okulu ziyarete gelir. Lyra ile cini,onun hocalarla yaptığı gizli toplantıya kulak misafiri olurlar.
Lyra gizlendiği dolapta, Toz, Kuzey’de havada asılı bir şehir ve cinayetle sonuçlanan bir keşif seferi hakkında esrarengiz hikayeler dinler. Sonra arkadaşı Roger, çocuk hırsızı Gokgoklar tarafından kaçırılır, güvenilmez ama güzel Mrs. Coulter onu birlikte yaşamak için Londra’ya götürür. Çingenelerin kurtardığı Lyra onlarla Kuzey’e gider.
Zırhlı ayıların hüküm sürdüğü, gökyüzünde cadı-kraliçelerin uçtuğu ve bir grup bilim adamının,hakkında konuşulmasının bile çok ürkütücü olduğu deneyler yaptığı bir yerdir burası.
Lyra’nın bu büyük korkunun üstesinden gelebilmesi için, Kuzey Işıkları’nın ötesine erişen daha dehşet verici bir şeyle yüzleşmesi gerekmektedir.

Kabir Hikayeleri (Epitaph)

Yönetmen : Bum-Sik Jung, Sik Jung
Oyuncular : Tae-Woo Kim, Bo-Kyung Kim, Goo Jin, Dong-Kyu Lee 
Gösterim tarihi: 21.12.2007 

Yeni mezun genç bir psikiyatrist ve eşi kendilerine önerilen teklifi kabul ederek bir akıl hastanesinde göreve başlarlar. Kısa bir süre sonra hastane koridorlarında gezinen hayaletlerin lanetli hikayeleri ile gizemli olayların ortasında olduklarını fark ederler. Hastaneden kaçmaları kolay olmayacaktır...


Kabadayı

Tür: Dram
Yönetmen: Ömer Vargı
Oyuncular: Şener Şen, Kenan İmirzalıoğlu, İsmail Hacıoğlu, Aslı Tandoğan, Rasim Öztekin, Süleyman Turan, Ruhi Sarı, Rana Cabbar, Kemal İnci, Dursun Ali Sarıoğlu, Ayberk Atilla

“Meşhur Kabadayılardan Ali Osman (Şener Şen) eski günlerine veda etmiştir. Beklenmedik bir anda yıllardır görmediği ve aşık olduğu kadının izini bulur ve bir oğlu olduğu haberiyle sarsılır. Oğlu Murat (İsmail Hacıoğlu) ve sevgilisi Karaca (Aslı Tandoğan) ile bir barda çalışmaktadırlar. Karaca’ya yıllardır aşık olan mafya üyesi Devran (Kenan İmirzalıoğlu) ise kızı geri alabilmek için herşeyi göze almıştır. Ali Osman’ın artık tek amacı oğlu Murat ve sevgilisi Karaca’yı canı pahasına korumaktır. Devran için hayattaki tek amaç Karaca’dır ve yoluna çıkan herşeyi ve herkesi yok etmeye hazırdır….”


Tuya'nın Evliliği (Tuya De Hun Shi)

Yönetmen : Quanan Wang
Oyuncular : Yu Nan, Bater, Sen'ge, Zhaya 
Gösterim tarihi: 21.12.2007 

Hükümetin göçebe çobanları şehir yaşamına uymaya zorladığı kuzeybatı Moğolistan’ın uçsuz bucaksız steplerinde, güzel Tuya toprağını terk etmemek için direnmektedir.
Tuya ayrıca engelli kocası Bater’in iyi niyetli boşanma ısrarlarına da karşı koymaktadır. Bir gün, ani bir hastalık Tuya’yı, en azından Bater’e bakabilecek birini bulabilme umuduyla tekrar düşünmeye iter.
Ne var ki Tuya’nın taliplerinden hiçbiri Bater’in yükünü de üstlenmeye niyetli değildir, eski okul arkadaşı Baolier dışında.

Kutsal Damacana 

Tür:
Komedi
Yönetmen: Kamil Aydın
Oyuncular: Şafak Sezer, Ersin Korkut, Büşra Pekin, Eyşan Özhim, Berivan Karaman, Settar Tanriöven, Erdal Tosun 

Fikret hayatını gemilerde tayfalık yaparak geçirmiş, her limanda bir sevgili felsefesiyle yaşamış ve nihayet yerleşik bir hayatta karar kılıp İstanbul’a yerleşmiştir. Zenginlik hayalleri kuran ve at yarışlarından birgün çok büyük servet kazanacağını düşleyen Fikret, semtin ganyan bayisinin daimi üyesidir. Geçmiş hayatının alışkanlıklarından kopamadan aylak bir hayat sürmeye başlayan Fikret, yaşadığı semtte bulunan bir kilisenin rahibi olan Artin’in Vatikan’a gitmesini fırsat bilerek kilise imkanlarını kullanmaya başlamıştır. Kilise mahzeninde ki pahalı şarapları satarak yolunu bulmakta ve geceleri de gizlice girdiği Artin’in odasında kalmaktadır. Geri kalan vaktinin çoğunu ya ganyan bayisinde at yarışı oynayarak geçirmekte ya da hayatta ki en büyük ve tek hayranı Asım’la takılmaktadır…

Beowulf: Ölümsüz Savaşçı (Beowulf )

Tür: Fantastik
Yönetmen: Robert Zemeckis
Oyuncular: Ray Winstone, Anthony Hopkins, John Malkovich, Robin Wright Penn, Brendan Gleeson, Crispin Glover, Alison Lohman ve Grendel, Angelina Jolie 

Zamanın sisinin perdelediği, kahramanların ve canavarların cirit attığı, macera ve yiğitlikler, zenginlik ve şanın hüküm sürdüğü büyülü bir dönemde, istisnai bir adam olan Beowulf, ürkütücü bir yaratık tarafından yok edilmenin eşiğindeki Danimarka krallığını kurtarmak üzere harekete geçer. Cüretkâr bir özgüven ve hırs yayan, iki metre boyundaki bu efsane Viking, bunun karşılığı olarak, tahta geçmeyi başarır.

Beyaz Melek

Tür: Dram
Süre: 115 dakika
Yönetmen: Mahsun Kırmızıgül
Oyuncular: Ali Sürmeli, Arif Erkin, Bilge Zobu, Cihat Tamer, Cezmi Baskın, Deniz Oral, Emel Sayın, Erol Günaydın, Fadik Sevin 

Ali ve Reşat, beyin kanseri olan babaları Ahmet’i kemoterapi görmesi için İstanbul’a getirmişlerdir. Ahmet ağır tedaviye daha fazla katlanmak istemediği için hastaneden kaçar ve kendini bir huzurevinde bulur. Huzurevi sakinleri, Ahmet’in çocukları tarafından terk edildiğini sandıkları için orada kalması konusunda ısrar ederler. Zorlukla konuşabilen Ahmet durumu kabullenir.


Manhattan'da Sihir (Enchanted) 

Gösterim tarihi: 21.12.2007
Yönetmen : Kevin Lima
Oyuncular : Amy Adams, Michelle Aguilar Camaya, Emanuele Ancorini, Robert Bartley, Tommy Berklund 

Animasyon dünyasında yaşamakta olan Giselle, ülkenin şeytani ruhlu kraliçesi Narissa’nın üvey oğlu Prens Edward ile evlenmeye kalkışınca kraliçenin hışmına uğrar ve ceza olarak insanların dünyasına sürgüne gönderilir. Kendisini bir anda New York’un acımasız jungle’ında bulan Giselle, Pamuk Prenses’in bile hayal edemeyeceği yöntemlerle olgunlaşmak zorunda kalır. Çok da mükemmel bir erkek olmayan Robert’a aşık olunca aşk ve evlilik gibi kavramların aslında ne kadar kırılgan ve çalkantılı olduğunu keşfeder.

Hicran Sokağı 

Gösterim tarihi: 14.12.2007
Yönetmen : Safa Önal
Oyuncular : Ahu Türkpençe, Arda Esen, Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Cüneyt Arkın, Selda Alkor, Selma Güneri, Müjdat Gezen, Ayla Algan, Rutkay Aziz, Haldun Dormen, Bülent Kayabaş, Pelin Batu, Umut Sezgin, Tanju Gürsü, Engin Çağlar, Nilüfer Aydan, Nurhan Nur, Süleyman Turan, Yusuf Sezgin, Ezel Akay, Özlem Savaş, Yüksel Aksu, Yeliz Doğramacılar, Gülsen Tuncer, Sezer Sezin, Kemal İnci, Ali Tutal, Prof. Orhan Kural, Alp Derilgen, Kerem Atabeyoğlu, Göksu Duman

Ufacıkken, annesiyle babasının ayrılarak terkettikleri, yetimhanede büyümüş, namuslu, altın kalpli, yakışıklı...  Şofben, musluk, ısıtıcı, bisiklet tamircisi Arif’le. Ölesiye sevdiği üniversiteli ve varlıklı bir ailenin kızı Leyla’nın hikâyesidir.  Ailesi Leyla’yı vermeyecek. Leyla da evini ve semtini terkederek, kayıplara karışacaktır...

Garfield Geri Dönüyor (Garfield Gets Real)

Tür: Animasyon
Yönetmen: Mark A. Z. Dippe
Seslendirme: Jennifer Darling, Pat Fraley, Jason Marsden, Neil Ross, Frank Welker 

Çok uyuyan, yapmak istemediklerini yapmayan, her zaman otoriteye karşı çıkan, şişko ve tembel kedi üşenmedi, sevenleri için filmlerini üçledi.
Önceki bölümleri Türkiye sinemalarında 672 bin 144 kişi tarafından izlenen, dünya sinema hasılatı 340 milyon doları geride bırakan “Garfield Gets Real-Garfield Geri Dönüyor”
16 Kasım’da Türkçe seslendirilmiş olarak Türkiye sinemalarında gösterilmeye başlanıyor
*Yapımcı John Davis: “Garfield aslında karakter olarak büyük bir sinema yıldızı. O dünyanın en çok sevilen ve en ünlü kedisi. Aynı zamanda tembel, huysuz ve komik. Onun tarzı var. Beş yaşında ya da elli yaşında olmanız fark etmez, herkes kendinden bir parça bulabilir onda.” 
..
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 15:13:33
Güncelleme :25 Aralık 2007 Salı 17:12:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?