22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

101 Ünlü Projesi'ne Sultan'dan destek

Şedere ailesinin üçüncü kuşak fotoğrafçısı Serkan Şedere'nin başlattığı ve geliri zihinsel engelli çocuklara bağışlanacak ''101 Ünlü'' projesine Türk sinemasının ''Sultanı'' Türkan Şoray'dan destek geldi.

Proje hakkında bilgi veren Serkan Şedere, bir ay önce start alan proje kapsamında hazırlanacak ''101 Başarılı Türk'' kitabında, spor, iş, siyaset, edebiyat ve sanat dünyasından 101 ünlünün siyah beyaz fotoğraflarının yer alacağını söyledi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na kadar gerçekleştirmeyi öngördükleri proje kapsamında kitabın yanı sıra bu fotoğraflardan oluşan bir sergi açacaklarını ve bir müzayede düzenleyeceklerini ifade eden Şedere, elde edilen tüm gelirin zihinsel engelli çocuklara bağışlanacağını kaydetti.

Türkiye'de yaşayan yaklaşık 2 milyon zihinsel engelli çocuğun yüzde 70'inin ailesinin gelir durumunun ortanın altında olduğuna dikkat çeken Şedere, ''Bu çocuklar eğitimle toplumsal hayata kazandırılabilir. Ben de bu proje ile onlara katkıda bulunmak istedim. Herkes kendine kitap yaparken, ben ilk kitabımla doğru ve faydalı yerlere ulaşmak istedim'' dedi. Şedere, bu kadar ünlüyü bir arada toplayan başka bir kitap olmadığını hatırlatarak, bu kitabın aynı zamanda geleceğe ışık tutacak bir belgesel niteliğini taşıdığını söyledi. Bu tür projelerin çoğaltılması gerektiğine işaret eden Şedere, ''Herkes biraz daha hassas davranıp, yaptığı iş ile destek olabilir'' diye konuştu.

ŞORAY:''HEPİMİZ BU KONUDA DUYARLI OLMALIYIZ''

Türkan Şoray da projenin kendisini çok etkilediğini ifade ederek, şunları söyledi: ''Bu çok kutsal amaçlı, spastik çocuklara yönelik bir proje. Çocuklarımız bizim her şeyimiz. Onlara sevgi, ilgi, şefkat göstermeliyiz. Hepimiz bu konuda çok duyarlı olmalıyız. Bizlerin çok küçük de olsa bir katkısı olduysa ne mutlu bize.''

Proje kapsamında şimdiye kadar aralarında, Okan Bayülgen, Müjdat Gezen, Haldun Dormen, Seyfi Dursunoğlu, Ara Güler, Tan Sağtürk, Süleyman Demirel, Hamza Yerlikaya, Halil Mutlu, Ali Poyrazoğlu, Arif Sağ gibi isimlerin bulunduğu 20 kişinin fotoğraflandığı ve önümüzdeki günlerde Sabancı ve Koç aileleri, Yaşar Kemal, Orhan Pamuk, Rauf Denktaş, Fatih Terim, Sezen Aksu, Cem Yılmaz, Şakir Eczacıoğlu gibi isimlerin de fotoğraflarının çekileceği kaydedildi. Açıklamaların ardından Serkan Şedere, Türkan Şoray'ın Etiler'deki evinde biri koltukta diğeri de masa başında iki fotoğrafını çekti.

aa
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2007 Salı 22:19:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?