16
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

2 bin 441 geçici işçi kadrolu

Kültür ve Turizm Bakanlığında çalışan 2 bin 441 geçici işçi, bayram öncesine yıllardır bekledikleri daimi kadrolarına kavuştular.


Alınan bilgiye göre, 5620 sayılı "Kamuda Geçici İş Pozisyonlarında Çalışanların Sürekli İşçi Kadrolarına veya Sözleşmeli Personel Statüsüne Geçirilmeleri, Geçici İşçi Çalıştırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" hükümlerine göre, kamuda 6 ay ve daha fazla süreyle çalışan geçici işçilerin daimi kadroya alınmasına ilişkin çalışmaların sonuçları ortaya çıkmaya başladı.

Yasa kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde çalışan 327 mimar, avukat, mühendis, arkeolog, sanat tarihçisi ve sanatçılar dışındaki 2 bin 441 geçici işçi, daimi işçi kadrosuna geçirildi. Daimi kadroya geçirilmeyen 327 kişi ise Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B kadrosunda "sözleşmeli personel" statüsünde görevlerine devam edecekler. Bakanlıkta 6 aydan daha kısa süre çalışan yaklaşık 300 geçici işçi de yapılan düzenleme ile "sözleşmeli personel" statüsünde değerlendirildi.

aa
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 14:56:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?