22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

5 yeni film daha vizyona giriyor

Sinemaseverler, 16 Kasım'dan itibaren 5 yeni filmi daha izleme fırsatı bulacak.


Yapımcılığını Murat Tokat ve Levent Üngör'ün üstlendiği, Mahsun Kırmızıgül'ün senaryosunu yazdığı, yönettiği ve aynı zamanda oynadığı ilk filmi "Beyaz Melek", 16 Kasım Cuma günü vizyona girecek.

Birçok usta oyuncuyu bir araya getiren filmde, Ali Sürmeli, Arif Erkin, Bilge Zobu, Cihat Tamer, Cezmi Baskın, Deniz Oral, Emel Sayın, Erol Demiröz, Erol Günaydın, Fadik Sevin Atasoy, Fırat Danış, Gazanfer Özcan, Hüseyin Avni Danyal, İlkay Saran, Lale Belkıs, Necmi Yapıcı, Nejat Uygur, Nurşin Demir, Salih Kalyon, Sarp Apak, Suna Selen, Tanju Tuncel, Toron Karaca, Tomris Oğuzalp, Yağmur Dilan Bozacı, Yavuz Bingöl, Yıldız Kenter ve Zeynep Tokuş kamera önüne geçti.

Bir grup insanın hayata ve birbirlerine duyduğu aşk ve sevginin anlatıldığı filmin 7 hafta süren çekimleri, İstanbul, Adapazarı, Tuz Gölü ve Diyarbakır'da gerçekleştirildi.

Yapımcılığını Mia Film-Banu Akdeniz'in, yönetmenliğini Alper Mestçi'nin üstlendiği "Musallat" da bu hafta seyirci ile buluşacak.

Başrollerinde Burat Özçivit, Biğkem Karavus ve Kurtuluş Şakirağaoğlu'nun yer aldığı filmde, "cin" konusu ele alınıyor.

Dünyanın en tembel ve gözü açık kedisi Garfield'ı izlemek isteyenler de bu hafta sinemalardaki yerlerini alacak.

Senaryosunu Garfield serisinin yaratıcısı Jim Davis'in yazdığı, yönetmenliğini Mark Dippe'nin yaptığı "Garfield Geri Dönüyor (Garfield Gets Real)", ilk "baştan sona animasyon" olma özelliğini taşıyor.

Önceki bölümleri Türkiye sinemalarında 672 bin 144 kişi tarafından izlenen, dünya sinema hasılatı 340 milyon doları geride bırakan "Garfield Geri Dönüyor", Wonderworld Animasyon Stüdyoları'nda yaratıldı.

Türkçe seslendirilmiş olarak animasyon filmi sevenlerin karşısına çıkacak olan bu filmde de yaramaz kedi Garfield'ı, Okan Bayülgen seslendirecek.

Başrollerini Josh Hartnett, Melissa George, Danny Huston, Ben Foster ve Mark Boone Junior'ın paylaştığı "30 Gün Gece/30 Days Of Night"ı, David Slade yönetti.

Filmin beyaz perde yolculuğu Steve Niles ve Ben Templesmith imzalı çizgi romanın yayımlanmasıyla başladı. Steve Niles'ın, Stuart Beattie ve Brian Nelson ile birlikte senaryosunu yazdığı filmde, her kış 30 gün karanlığa gömülen Alaska'da yaşanan birtakım olaylar ele alınıyor.

Andrew Dominik'in yönettiği ve Mary-Louise Parker, Brad Pitt, Casey Affleck ile Zooey Deschanel'in oynadığı "Korkak Robert Ford'un Jesse James Suikastı/The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford" da bu hafta seyirci ile buluşacak.

Film, Amerika'nın en ünlü kanun kaçağının ve onun şaşırtıcı katilinin özel yaşamlarını beyazperdeye taşıyor.

aa
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2007 Salı 11:52:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?