20
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

ADOB'da yeni sezon

Ankara Devlet Opera ve Balesinin (ADOB) 2008-2009 sanat sezonu, "üç tenor" Ayhan Uştuk, Şenol Talınlı ve Aykut Çınar'ın sahne aldığı konserle açıldı.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengin Gökmen, konserin başında yaptığı konuşmada, Devlet Opera ve Balesi sanat sezonu açılışlarının hep ayrıcalıklı ve güzel olduğunu belirterek, bu yıl da ayrıcalıklı ve özel bir konser amaçlandığını söyledi.

Sonbahara açık havada "merhaba" demeyi planladıklarını ancak olumsuz hava şartları nedeniyle konserin Opera Sahnesi'nde yapıldığını kaydeden Gökmen, sonbaharın kötü atmosferinin de müzikle birlikte unutulacağını söyledi.

Opera Sahnesi'nde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve eşi Gülten Günay'ın da izlediği, ADOB Orkestra ve Korosu'nun sahne aldığı napoliten ve aryalarla süslenen konserde, Şef Gürer Aykal 30 yıl aradan sonra orkestrayı yönetti. 

C. Orff'un Carmina Burana adlı sahne kantatı ile başlayan konserde, Chabrier'nin "Espana" adlı eseri orkestra tarafından seslendirildi.

Türkülerin renk kattığı programda, Muratova'nın "İntizar", Guliyev'in "Yalgızam", Musa Göçmen'in düzenlemesini yaptığı Bodrum türküsü "Çökertme", Hasan Niyazi Tura'nın düzenlemesini yaptığı Ege türküsü "Ah Bir Ataş Ver" ve Tura'nın düzenlemesiyle "Yeni Biteyi-Batum" seslendirildi.

Şenol Tanıllı'nın akordeon ile orkestra eşliğinde seslendirdiği "İntizar", üç tenorun birlikte yorumladığı "Yalgızam", "Çökertme", "Ah Bir Ataş Ver", "Yeni Biteyi-Batum", koronun orkestra eşliğinde seslendirdiği Muammer Sun'un imzasını taşıyan "İzmir'in Dağlarında" adlı marş da izleyiciden büyük alkış aldı.

AA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2008 Pazar 10:30:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?