22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

'Adrese teslim ihale'ye inceleme

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürlüğü'nün "şartnamesiyle bir firmayı işaret ettiği" iddiasıyla itiraz edilen yaklaşık 300 bin YTL'lik ışık malzeme alımı ihalesi sonuçlandı. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı müfettişleri, ihaleyi alacağı iddia edilen Nefan firmasının almasının ardından inceleme başlatırken, ihaleyi alan firmanın sahibi Varol Tüfekçi'nin geçen yıla kadar DT'de "başışık uzmanı" olarak görev yaptığı öne sürüldü. 

30 Ekim'de yapılan ihaleden altı gün önce ihale şartnamesini alan şirketlerden Elektrosonik Seslendirme Sanayi şirketi kuruma bir itiraz dilekçesi gönderdi. Dilekçede şu ifadelere yer verildi: 

"Verilen teknik değerler incelendiğinde tüm değerlerin belli bir marka ve modeli anlattığı ve dünyadaki hiçbir üreticinin ürününe şans vermeyecek şekilde detaylandırıldığı en az ya da en çok ifadelerinin bile kullanılmadığı, kurumunuzun bundan evvelki yıllardaki satın almalarında da olduğu gibi titiz bir çalışmanın yapıldığı açıkça görülmektedir. 

Konuyla ilgili bilirkişilerden de yardım alındığı taktirde bu teknik şartnamenin sadece ve sadece bir markayı, bir firmayı ve de tek bir distribütörü işaret ettiği açıktır."
İhaleyi, özel şartlarla kazanacağı söylenen Nefan firmasının almasının ardından bakanlık müfettişlerinin incelemesi sürüyor.

Milliyet
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2007 Cuma 16:48:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?