24
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

Afife Tiyatro Ödülleri’nin adayları açıklandı

İstanbul - Yapı Kredi Sigorta tarafından düzenlenen 9. Afife Tiyatro Ödülleri’nin adayları açıklandı.

Fenerbahçeliler Derneği’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Afife Ödülleri Sanat Danışmanı Haldun Dormen, gelecek yıl Afife Ödülleri’nin 10’uncu yılı için özel bir program yapacaklarını söyledi.

Afife Ödülleri Oylama Kurulu Başkanı Göksel Kortay da bu yıl 55’ten fazla oyunu ve yaklaşık 600 oyuncuyu izleyerek değerlendirme yaptıklarını belirtti. Kortay, daha sonra Afife Ödülleri adayları ile özel ödülleri kazananları açıkladı.

Buna göre, "Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü"ne Cüneyt Gökçer, "Nisa Serezli Aşkıner Özel Ödülü"ne Erol Günaydın, "Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü"ne oyun yazarı Nesrin Kazankaya, "Tiyatroda Yeni Kuşak Özel Ödülü"ne Oyun Atölyesi’nin tüm genç oyuncuları, "Yapı Kredi Sigorta Özel Ödülü"ne de Müjdat Gezen değer bulundu.

Toplam 14 dalda düzenlenen 2005 yılı Afife Tiyatro Ödülleri’nde de "Yılın En Başarılı Prodüksiyonu" dalında "Ağır Roman", "Cimri" ve "Çayhane" adlı oyunlar, "Yılın En Başarılı Yönetmeni" dalında, Ergün Işıldar, Mehmet Ergen, Şakir Gürzumar aday gösterildi.

Afife Tiyatro Ödülleri için "Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu" dalında Dolunay Soysert, Sevinç Erbulak ve Tilbe Saran’ın, "Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu" dalında ise Bülent Emin Yarar, Can Başak ve Hakkı Ergök’ün aday olarak belirlendiği açıklandı.

9. Afife Tiyatro Ödülleri, 18 Nisan 2005 tarihinde Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda törenle sahiplerine sunulacak.


AA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2005 Pazartesi 22:20:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?