20
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Afrodisias Festivali hazırlığı

23-24 Ağustos’ta düzenlenecek olan 21. Karacasu Afrodisias Kültür Sanat ve Tanıtım Festivali kapsamında yapılacak olan Pideciler günü öncesinde Karacasu Pidecileri tarafından yapılan 5 metrelik kıymalı pide ve çeşitleri Aydın Valiliği önünde Aydın Valisi Mustafa Malay ve konuklara Karacasu Belediye Başkanı Emin Mete tarafından ikram edildi. 

Aydın Vali yardımcısı Mesut Kırcalı, Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hulusi Akşit ile daire müdürlerinin katıldığı ikram töreninde Karacasu Belediye Başkanı Emin Mete araç sıkıntı sebebi ile şimdilik 5 metrelik pide getirebildiklerini belirterek “Amacımız 5,5 metrelik bir pide ile sayın valimizi ziyaret etmekti. Ama bunun için kamyon ölçülerinde bir araç bulmamız gerekiyordu. Ama buradan duyuruyorum. Festival günü 5,5 metrelik pide yapacağız. Şimdiye kadar bizim yaptığımız büyüklüğün üstünde pide yapıldığını duymadık. Ama yinede araştırıyoruz. Gerekirse rekor için başvuru yapacağız” dedi. 

Aydın Valisi Mustafa Malay’da pide yapımında Karacasu’nun kalite ve standardı yakaladığının altını çizerek “Bundan 2 sene önce 4 metrelik bir pide yaptılar. Karacasu pidesini yiyenler başka pide yiyemediklerini söylüyorlar bu çok önemli. Bu iş mesleğini sevmekle ilgili emeği geçen bütün ustalarımızı kutluyorum” diye konuştu. Vali Mustafa Malay Konuşmaların ardından Karacasu’dan gelen 5 metrelik pideyi elindeki metre ile ölçtü. Ardından Vali Mustafa Malay ve beraberindekiler hep birlikte 5 metrelik pideyi yediler.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 17:33:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?