28
Mayıs
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

Ahmet Ertegün'ün son yolculuğu

Atlantic Records plak şirketinin kurucusu Ahmet Ertegün, son yolculuğuna uğurlanıyor.

Ertegün'ün naaşı, Karacaahmet gasilhanesinden saat 11.00 sıralarında cenaze aracıyla alınarak Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii avlusuna getirildi. Ertegün'ün cenazesi, avludaki musalla taşına konuldu ve bir süre burada din görevlisi tarafından dua edildi.

Cenaze törenine katılanlar, cami avlusuna yoğun güvenlik önlemleri altında ve aramadan geçirilerek alındı. Ertegün'ün eşi Mica, yeğenleri Leyla, Rüstem ve Aslı Ertegün, avlunun girişinde taziyeleri kabul ettiler. Cenaze törenine katılan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Ertegün'ün eşi Mica Ertegün ve yakınlarına taziyelerini sundu.

Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada Ahmet Ertegün'ün, büyük bir kayıp olduğunu ifade ederek, “Onun ne kadar büyük bir kayıp olduğunu en iyi bilenlerden biri benim. Amerika'da Türkiye için yaptıklarını hiç kimse yapmadı, yapamaz da bizim için. Büyük bir boşluk doğdu. Kendisine bir hizmet ödülü vermiştik ama teslim edemedik. Son seyahatimde kendisine söylemiştim. Çok sevindi” diye konuştu.

Abdullah Gül, cenaze törenine ABD ziyaretinde bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı temsilen geldiğini de dile getirdi.

aa
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2006 Pazartesi 12:24:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?