26
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Aile boyu aynı sahnede

Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’nda (OBKT) sezonun ikinci yetişkin oyunu olarak sahnelenen ‘Reis’ adlı oyunu yazan ve yöneten Ufuk Ersoy, eşi ve oğluyla sahnede seyirci ile buluşmaya devam ediyor.

48 yıldan bu yana perdelerini hiç kapatmadan Ordu’nun kültür ve sanatına katkı sağlayan, başarılarıyla Ordu’nun turizm açısından adının duyulması ve tanıtılmasında önemli görevler yüklenen Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu, sezonun ikinci yetişkin oyunu olan “Reis” adlı oyunun galası gerçekleştirildi.
Reis oyununda bir balıkçı teknesinde geçen olayları sahneye koyulurken, oyunda bir birinden değerli OBKT oyuncularının yanı sıra, oyunun yazarı ve yönetmeni, Ufuk Ersoy, eşi Ümit Ersoy ve oğulları Mercan Ersoy’da yer alıyor.

Devlet Tiyatroları repertuvarında 5 ayrı oyunu olan yazar Ufuk Ersoy, 1982 yılından bu yana tiyatronun içinde olduğunu, aynı zamanda öykü ve roman yazdığını belirterek, “Eşim zaten tiyatro sanatçısıydı. Oğlumun sanatın içine katmak için ona da bu oyunda bir rol verdik. Aslında rolü de evdeki gibiydi. Ben bana Ümit Ersoy eşim, Mertcan da zaten oyunda da oğlum. O bu rolü oynarken pek fazla zorlanmadı. Zaten baba ve anne sevgisini sahnede ortaya koydu. Onunda tiyatroda geleceğinin olduğunu düşündüğüm için rol verdik. Başarılı olması beni çok umutlandırdı ve sevindirdi. Sahne tozunu yan iflah olmaz, kıyısından köşesinden artık tiyatroya bulaştı, onu sanatla tanıştırdığım için çok mutluyum” dedi.

Ümit Ersoy ise, “Uzun bir aradan sonra sahnede olmak çok güzel, bu oyunu eşimin yazması daha da bir güzel oldu. Çevredekilerden ve seyircilerden olumlu tepkiler alıyoruz. Farklı bir yerel oyun oldu. Bizi tanıtan, bizi ifade eden bizim kimliğimizi anlatan yöresel ilginç bir oyun. Her Salı ve Cuma günleri OBKT’de sahnedeyiz” diye konuştu.
İlk kez tiyatroda rol aldığı için mutlu olduğunu söyleyen Mercan Ersoy, “Babamın yazdığı oyunda rol almak çok güzel. İlk kez sahneye çıktım. Çok heyecanlandım. Bu sahnede usta ağabeylerimiz ile birlikte babam ve annemle oynuyorum. Bana bu fırsatı veren ve her zaman her konuda destekçim olan babama ve anneme bir kez daha teşekkür ediyorum. OBKT büyük bir camia bende bu camianın içinde olmaktan mutluyum” şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2013 Pazar 11:22:22
Güncelleme :15 Nisan 2013 Pazartesi 11:02:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?