22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Akbank 4. Kısa Film Festivali

Akbank 4. Kısa Film Festivali'nde, 20 kurmaca ve 10 belgesel olmak üzere toplam 30 yarışma filmi "Festival Kısaları" bölümünde izleyiciyle buluşacak.


3-13 Aralık 2007 tarihleri arasında gerçekleşecek Akbank 4. Kısa Film Festivali'nin yarışmalı bölümüne bu yıl 343 film başvurdu.

Yarışmalı bölüme başvuran filmleri, Altyazı Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Fırat Yücel, oyuncu Beste Bereket ile Festival Koordinatörü ve yönetmen Selim Evci'den oluşan ön eleme jüri kurulu değerlendirdi. Ön elemeyi geçen 20 kurmaca ve 10 belgesel olmak üzere toplam 30 yarışma filmi "Festival Kısaları" bölümünde izleyici ile buluşacak.

Festival günlerinde toplanarak "En İyi Kurmaca Film"ini belirleyecek Kurmaca Kategorisi Jüri Kurulu, bu yıl sinema yazarı Atilla Dorsay, yönetmen Ezel Akay, yönetmen Derviş Zaim, oyuncu Fikret Kuşkan ve Akbank Sanat yöneticisi Derya Bigalı'dan oluşacak.

"En İyi Belgesel Film"i belirleyecek jüride ise belgesel yönetmenleri Nebil Özgentürk ve Tolga Örnek, fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar, yol öykücüsü Tayfun Talipoğlu ve Akbank Sanat yöneticisi Derya Bigalı yer alıyor.

"Yarışma Dışı Gösterim" bölümü başvuruları da sonuçlandı. Bu bölümde de süre, ülke ve tür sınırlaması gözetmeksizin ulusal ve uluslararası filmler festival süresince izleyici ile buluşacak.

Festival gösterimleri, Akbank Sanat dışında İstanbul Cervantes Enstitüsü'nden de takip edilebilecek.

aa
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 16:05:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?