16
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Akın, yıldızlardan çekiniyor

Akın: Yıldızlarla çalışmaktan çekiniyorum...

Almanya’da sağladığı başarılardan sonra uluslararası alanda üne kavuşan yönetmen Fatih Akın, Hollywood yıldızlarıyla çalışmaktan çekindiğini söyledi.

Akın, “New York, seni seviyorum-New York, I love you” adlı yeni filmiyle ilgili olarak Vanity Fair dergisine yaptığı açıklamada, “Yıldızlarla çalışmaktan çok çekiniyorum” dedi.

Marimax film şirketinin kendisine film yıldızları Al Pacino, Robert de Niro ya da Harvey Keitel’i başrol oyuncusu olarak seçebileceği yönünde bir cep telefonu mesajı gönderdiğini belirten Akın, “Ben bunları istemiyorum. Ben Uğur Yücel’i istiyorum. Al Pacino ile nasıl konuşacağım. Nasıl ‘Bay Pacino diğer tarafa geçin’ derim? Bu Uğur’la daha kolay olur” diye konuştu.

Akın, 2007 Cannes Film Festivalinde En İyi Senaryo ve Jüri Ödülünü kazanan ve Almanya adına Oscar’a aday gösterilen “Yaşamın Kıyısında” filmiyle ilgili olarak da “Benim filmim küreselleşmeyi temsil ediyor. Ben küreselleşmenin kendisiyim. Ben Hamburg’ta evimdeyim. Aynı zamanda Türk bir anne ve babanın oğluyum. Bu da yeni bir şey değil. Scorsese’e bir bakın. O, İtalyan filmleriyle Amerikan sinemasında önemli izler bıraktı” ifadesini kullandı.

Cannes Film Festivalindeki başarısından sonra dünya çapında tanınan yönetmen Martin Scorsese’in kendisini ABD’ye davet ettiğini ifade eden Akın, “Benim filmlerim hakkında konuştuk. Bu harika bir şey. Scorsese bir ilah” dedi.

aa
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 11:58:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?