22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

AKP'li vekile çirkin benzetme

Yağmurdereli'nin programdaki sözlerini eleştiren Say, "Kendisi hakikaten orada Bekir Coşkun'un anlattığı göbeğini kaşıyan adam durumundadır benim gözümde." ifadesini kullandı. Osman Yağmurdereli de "Bu ülkede Fazıl Say müzik yapınca bu ülkenin kültürü artıyor da, Muazzez Abacı şarkı söyleyince artmıyor mu? Bir yerde Mozart dinlenince ülkenin kültürü artıyor da Dede Efendi dinlenince artmıyor mu?" diyerek cevap verdi.

"Abbas Güçlü ile Genç Bakış" programı, sanatçı ve AK Parti Milletvekili Osman Yağmurdereli ile eski CHP Milletvekili ve sanatçı Berhan Şimşek'i bir araya getirdi. İkili arasında kültür konusunda diyaloglar yaşanırken Fazıl Say, telefonla programa bağlandı. Say, Osman Yağmurdereli'yi göbeğini kaşıyan adama benzetti. "Yağmurdereli, Bekir Coşkun'un belirttiği gibi göbeğini kaşıyan adam konumunda benim yanımda." diyerek milletvekilini hedef aldı. Piyanist Say, 'Osman Yağmurdereli'ler tarafından yönetilmeyi Türkiye için iyi bulmadığını' söyledi. Say, ayrıca daha önceki açıklamalarından dolayı da tehdit telefonları aldığını, internet sitelerinin de kapatıldığını iddia etti. Yağmurdereli de bu sözler üzerine, "Ben bu programın başından itibaren Fazıl Say'ın ülkeyi terk etmemesi gerektiğini, çok önemli bir müzisyen olduğunu, bu kadar iyi bir müzisyenin çok zor yetiştiğini, gitse de bırakmayacağımızı söyledim. Dilerdim ki evinden buraya racon keser gibi telefonla bağlanacağına gelsin buraya değerli sanatçı arkadaşlarımla, değerli bakanım ve milletvekili arkadaşımla meseleyi tartışsın. Öyle evinden racon kesmek kolay. Bu ülkede demokrasi var. Evden konuşarak sorunları çözmek olmaz." dedi.

Zaman
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2007 Cuma 04:25:02
Güncelleme :28 Aralık 2007 Cuma 04:26:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yaşar Yılmaz IP: 88.227.104.xxx Tarih : 29.12.2007 18:03:07

Bu vekil akp'li olduğu için mi çirkin,yoksa vekil olduğu için mi çirkin,yoksa Zaman gazetesi akp taraftarı olduğu için mi çirkin? Çirkin veya uygunluk yorumu zaman gazetesi yapıyorsa vay halimize.Bizim köyde bir söz vardır:Kendi adını başkasına koyuyor,başkasını da yana yana bırakıyor.Zaman gazetesinin yorumu o misal.