25
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Allianoi için tekliflere açığız

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yapılması planlanan Yortanlı Barajı nedeniyle sular altında kalacak Allianoi'nin korunması yönünde gelecek her teklife açık olduklarını açıkladı. Barajın yapılmaması gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirten Bakan Günay; tarihi kentin korunması yönünde çözüm yolları arandığını açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Bergama'da yapılması planlanan Yortanlı Barajı nedeni ile tarihi sağlık kür merkezi Allianoi'nin sular altında kalmaması için çözüm yollarının arandığını açıkladı.

Bakan Günay Turizm İl Müdürlüğü'nde Alllianoi grubunun sözcüleri, DSİ yetkilileri ve Allianoi'yi korumak isteyen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Günay, 1993 yılında yapımına başlanan 2000'li yılların başlarında bir kısmı tamamlanan barajın şu anda iptal edilmesi ya da yapılmaması gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.

Baraj nedeni ile tarihi kentin korunması yönünde birtakım programlar geliştirildiğini açıklayan Bakan Günay, "Son derece faydalı bir görüşme oldu. Allianoi grubunun sözcüleri ve yetkililerle bir araya geldik ve durumu konuştuk. Bir baraj gerçeği var, barajın yapılmaması gibi bir durum olamaz. Örterek, sararak ya da güçlendirerek bir şekilde o bölgeyi kurtaracağız. Belki hiç suya batırmadan yaparız. Belki de başka bir yöntem kullanılacak. Fikir alışverişi yapıldı. Allianoi Grubu kalıntıların sular altında kalmasını istemiyor. Herkes görüşlerini sundu. Hepsini değerlendirmeye aldık. En uygunu nasıl olacaksa o şekilde yapılacaktır. Bu tür duyarlılıkların çok daha önceden yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bu güzel bir duyarlılık örneğidir ve bu duyarlılık boşa gitmeyecektir" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2010 Perşembe 15:23:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?