20
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Almanya'nın Türk jönü Bülent Sharif

Alman özel televizyon kanalı SAT 1'deki ''GSG-9'' polisiye dizisinde özel tim üyesi Demir Aslan rolüyle oynayan, çeşitli sinema filmlerinde rol alan ve ''Bülent Sharif'' olarak tanınan Bülent Esrüngün, Türk filmlerinde de rol almayı istediğini söyledi.

Esrüngün, Türk sinemasını ve dizileri yakından takip ettiğini belirterek, "Türk sineması önemli yapıtlar ortaya çıkartıyor, Türk filmlerinde rol almayı düşünüyorum. Şimdiye kadar düşünmemiştim, ancak bazı teklifler var bunları
değerlendirebilirim" dedi.

Amerika'ya gittiğinde de bazı kişilerle konuştuğunu ve bu kişilerin, Türk sinemasının tarzından hoşlandıklarını söylediklerini ifade eden Esrüngün, "Bir Türk olarak bundan gurur duyuyorum" diye konuştu.

Türkiye'de Şener Şen'in oynadığı filmleri ya da "Kurtlar Vadisi" gibi dizlerin çok hoşuna gittiğini ve bunları severek izlediğini kaydeden Esrüngün, bu tür dizilerde oynayabileceğini söyledi.

Almanya'da birçok yetenekli Türk oyuncu olduğunu, bunlara sahip çıkılması gerektiğini belirten Esrüngün, Alman ya da Amerikalı oyunculara ülkeleri tarafından sahip çıkıldığını ifade etti.

Esrüngün, Almanya'da kendisine büyük ilgi olduğunu, oynadığı dizilerin 50 farklı ülkede gösterildiğini ve filmlerin gösterildiği ülkelerdeki insanların kendilerine yoğun ilgisi olduğunu kaydetti.

Sanat hayatına, mankenlik yaptıktan sonra Amerikan yapımı bir filmle başladığını anlatan Esrüngün, "İlk başta arkadaşlarım 'Gute Zeiten, Schlechte Zeiten' (İyi zamanlar, kötü zamanlar) adlı dizi için müracaat etmemi tavsiye ettiler. Ben de bir süre sonra başvurdum.

Ancak beni almadılar. Daha sonra ilk filmimi çektikten sonra müracaat ettiğim yerden aynı bayan beni aradı ve bana filmde başrol oynamamı teklif etti" dedi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de doğan Esrüngün, bir Türk genci olarak burada ilerlemeye çalışıldığında zorluklarla karşılaşıldığını, önüne engeller çıkarıldığını, Türk kültürünü kötüleyen filmlerle daha kolay yol alındığını, ancak bu tür filmlerle ilerlemeyi istemediğini, kökenini güçlü tutmak istediğini söyledi.

"GSG-9" dizisinin 12 bölümünün çekimlerinin tamamlandığını, bu dizide oynamaya devam edip etmeyeceğine henüz karar vermediğini belirten Esrüngün, gelecek hafta ABD'ye gideceğini ve orada Amerikalı film yıldızı George Clooney'nin sinema şirketiyle bir film hakkında görüşmeler yapacağını söyledi.

Esrüngün, bir Türk olarak "GSG-9" polisiye dizisinde oynamanın çok önemli olduğunu, bu dizinin tanıtımında yapımcı şirketin kendisini ön plana çıkarttığını kaydetti.

Alman sinemasında oyuncu Erol Sander ve rejisör Fatih Akın gibi önemli kişilerin bulunduğunu, Akın'ın önemli işler yapan çok başarılı bir yönetmen olduğunu belirten Esrüngün, gelecekte Türkiye'ye dönmeyi planladığını, annesinin ve kız arkadaşının Türkiye'de yaşadıklarını ve evlenmeyi de düşündüğünü sözlerine ekledi.

İlk başrolünü "Nisan Çocukları" adlı sinema filminde oynayan Esrüngün, "Maximum", "Eine handvoll Grass" (Bir Avuç Dolusu Çimen) ve "Status yo" gibi sinema filmlerinin yanı sıra Alman televizyonlarında yayımlanan "Black out" ve "Die Schatzinsel" (Hazine Adası) gibi çeşitli dizi ve filmlerde yer aldı.

...
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 16:55:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?