20
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Altın Portakal Film Festivali'ne doğru

Her yıl geleneksel olarak verilmek üzere geçen yıl başlatılan Türk sinemasının "onur nişanı" olarak görülen "festival nişanı", bu yıl Türk sinemasının unutulmaz yüzü Filiz Akın'a verilecek.

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ile Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) iş birliğinde gerçekleştirilen Altın Portakal Film Festivali, geleneksel ödüllerine yenilerini de ekleyerek devam ediyor.

Bu yıl Yıldırım Önal Anı Ödülü'nün sahibi, tiyatro ve sinema oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Müşfik Kenter olacak. Festivalin Emek Ödülü ise ışık şefi Aydın Mesut Yurteri'ne verilecek. Her yıl geleneksel olarak verilmek üzere geçen yıl başlatılan Türk sinemasının "onur nişanı" olarak görülen "Festival Nişanı", bu yıl Türk sinemasının 'asil ve zarif yüzü' Filiz Akın'a takdim edilecek.

Bu yılki Onur Ödülü'nün sahibi ise yönetmen Yılmaz Atadeniz. Türk sinemasına kültleşmiş fantastik filmler kazandıran Atadeniz, aynı zamanda Yılmaz Güney'e 'çirkin kral' imajını kazandıran filmin de yönetmeni.

Festival kapsamında bu yıl ilk kez verilecek olan Sinemada Başarı Ödülü, oyuncu meslek birlikleri Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği (ÇASOD) ve Sinema Oyuncuları Derneği'nin (SODER) seçimiyle Hülya Avşar'ın olacak.

Sinemada 25. yılını kutlayan oyuncu, 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin açılış gecesinde diğer ustalarla birlikte bu ödülün ilk sahibi olarak sahneye çağırılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 13:11:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?