18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Altın Portakal için geri sayım

Bu yıl 49'uncusu düzenlenecek Uluslararası Altın Portakal Film Festivali Juri Başkanı Hülya Avşar, onur konuğu Türkan Şoray ve birçok ünlü isim Antalya'ya geldi.

Bugün açılışı yapılacak 49'uncu Altın Portakal Film Festivali katılacak ünlüler arasında Türkan Şoray, Hülya Avşar, Selda Alkor ve Nuri Alço gibi birçok ünlü isim bulunuyor.

Havaalanında basın, sevenleri ve sanatçı Sümer Tilmaç'ın çiçeklerle karşıladığı Şoray ve Avşar, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Altın Portakal'ın yıllardır Türk Sinemasına destek olduğunu belirten Türkan Şoray, festivalin açılışında bulunmanın kendisine mutluluk verdiğini ifade etti. Festivalde çok güzel filmlerin yarışacağını aktaran Şoray, "Yine çok güzel filmler yarışacak ve Türk sinemasının yeni projeleri halkla buluşacak. Burada olmaktan çok mutluyum." dedi.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Başkanı Hülya Avşar ise festivalde her şeyin güzel olacağını düşüncesinde olduklarını söyledi. Festival boyunca ödüller vereceklerini dile getiren Avşar, "Festival kapsamında inanılmaz organizasyonlar yer alacak." dedi.

Avşar, bir gazetecinin jüri başkanı olması nedeniyle yaşanan tartışmaları hatırlatması üzerine "Yok canım. Siz orada mı kaldınız?" ifadelerini kullandı.

Elinde raketiyle havalimanından çıkan Avşar, fırsat buldukça stres atmak, kendisini rahatlatmak için tenis oynayacağını söyledi.

Öte yandan yıllar sonra ilk kez Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne katılacak olan Türkan Şoray, adına hazırlanan serginin açılışından, Altın Portakal Korteji' öğrencisi buluşmasına kadar birçok etkinliğe katılacak.

...
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2012 Cumartesi 18:06:41
Güncelleme :15 Ekim 2012 Pazartesi 15:24:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?